Livre
Néerlandais

Het Sinaï-geheim

Gregg Loomis (auteur), Margot Van Hummel (traducteur)
Reilly krijgt te maken met de moord op twee wetenschappers en een tot nu toe geheim hoofdstuk uit de bijbel.
Titre
Het Sinaï-geheim
Auteur
Gregg Loomis
Traducteur
Margot Van Hummel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Sinai secret
Éditeur
Uithoorn: Karakter, 2009
335 p.
ISBN
9789061125396 (paperback)

Commentaires

Professor Reilly staat aan het hoofd van een stichting die veel geld doneert aan ziekenhuizen, medische projecten en eminente wetenschappers die experimenteel onderzoek doen. Twee van die wetenschappers worden kort na elkaar vermoord in verschillende werelddelen. De gemeenschappelijke deler in hun leven was het onderzoek naar alternatieven voor fossiele brandstoffen. Reilly wil zelf onderzoeken wat er zo interessant kan zijn aan hun eventuele ontdekkingen. Zijn speurtocht leidt hem van stad tot stad en van land tot land, kriskras door de wereld. Uiteindelijk ontdekt hij dat hun bevindingen te maken hebben met een eeuwenoud, maar recent opgedoken manuscript dat weleens controversieel zou kunnen zijn voor de katholieke kerk. De climax vindt plaats in de Israëlische woestijn, in een kibboets, net tegen de Gazastrook.

Gregg Loomis schreef al enkele thrillers met hetzelfde hoofdpersonage, die het vooral moeten hebben van actie en avontuur, en minder van inhoud. Het Sinaï-geheim…Lire la suite
Langford Reilly krijgt te maken met de moord op twee wetenschappers en een tot nu toe geheim hoofdstuk uit de bijbel. Voor hij het verband weet te leggen, reist hij over de hele wereld en wordt overal belaagd. Maar met hulp van oude vrienden volgt een gewelddadig eind in de kibboets. Vierde thriller met dezelfde hoofdrolspeler die als een James Bond het geweld aantrekt, kogels weet te ontwijken en natuurlijk als overwinnaar uit de strijd komt. Het thema van dit deel past bij een actueel en veel beschreven onderwerp: de gevaarlijke rol die de Ark des Verbonds kan hebben als verkeerde mensen hem in handen krijgen inclusief mogelijke wijzigingen in de bijbel die de wereld op z'n kop kan zetten. Het is slechts een flinterdunne schil om een verhaal vol achtervolgingen, schietpartijen en moorden dat best spannend, maar ook erg voorspelbaar is. Paperback met normale druk.