Een knakworst en zijn vrienden in de supermarkt komen in opstand wanneer ze ontdekken welk lot hen bij de mensen thuis wacht.
Titre
Sausage party
Directeur
Greg Tiernan Conrad Vernon
Interprète
Seth Rogen  (stem) Kristen Wiig  (stem) Jonah Hill  (stem) Bill Hader  (stem) Michael Cera  (stem) James Franco  (stem) Danny McBride  (stem) Craig Robinson  (stem) Paul Rudd  (stem) Nick Kroll  (stem) David Krumholtz  (stem) Edward Norton  (stem) Salma Hayek  (stem)
Compositeur
Christopher Lennertz Alan Menken 1949-
Langue
Anglais
Éditeur
Sony Pictures Home Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
85 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels [e.a.]
EAN
8712609605945

Commentaires

Animatiefilm van Greg Tiernon en Conrad Vernon. Alle levensmiddelen in supermarkt Shopwell kijken uit naar de dag dat ze door mensen worden uitgekozen om mee te gaan naar 'Het grote onbekende'. Knakworst Frank hoopt dat hij dan eindelijk verenigd zal worden met zijn vriendin Brenda, een kadetje. Wanneer hij ontdekt welk gruwelijk lot hen echt te wachten staat, ontketent hij samen met de anderen een gewelddadige opstand. De recensenten geven 4 sterren. Kevin Toma (Volkskrant 8-9-'16): '(...) Regisseurs Greg Tiernan en Conrad Vernon, beiden afkomstig uit de gevestigde Amerikaanse animatie-industrie, doen alles wat in familievriendelijke Pixar- en Disney-avonturen taboe is, van een overdaad aan seks en geweld tot wellustig uitgebuite raciale stereotypen (...) een script dat duidelijk een allegorie is over het dwalende geloof in een hiernamaals. (...) Al lijkt Sausage Party verzonnen tijdens een melige blowsessie, de uitwerking is opmerkelijk intelligent (...).'

À propos de Greg Tiernan

Greg Tiernan est un réalisateur, animateur et acteur irlandais, né à Dublin le 19 juin 1965.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 1996 : Disney's Animated Storybook: The Hunchback of Notre Dame
  • 2006 : Cendrillon et le Prince (pas trop) charmant
  • 2010-2012 : Thomas et ses amis (80 épisodes)
  • 2016 : Sausage Party (coréalisé avec Conrad Vernon)
  • 2019 : La Famille Addams (The Addams Family) (coréalisé avec Conrad Vernon)

Acteur

  • 2015 : City in Crisis : Le Leprechaun noir (1 épisode)
  • 2016 : Sausage Party : une patate et une soupe de nouilles

En lire plus sur Wikipedia