Easy reading
Néerlandais

Sterke vrouwen overal

Goedele Liekens (auteur)

Sterke vrouwen overal

Dans la série:
Goedele Liekens is ambassadrice voor de Verenigde Naties. Ze reisde naar kleine dorpen, hoge bergen en vuile wijken in de hele wereld. Tijdens haar reizen verzamelde ze levensverhalen van diverse vrouwen.
Sujet
Vrouwen
Titre
Sterke vrouwen overal
Auteur
Goedele Liekens
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2012
89 p. : ill.
ISBN
9789022328101 (paperback)

Commentaires

Nafisa uit Somaliland werd als zesjarige besneden. Ze voert nu strijd om te voorkomen dat andere meisjes dit ook gaat overkomen. Fasila uit Bangladesh heeft een verminkt gezicht, omdat de buurjongen die zij afwees er zwavelzuur over spoot. Sylvia in Swaziland is hiv-positief; zij helpt aids-patiënten. Betty uit Uganda was kindsoldaat. Na haar ontsnapping wil ze de wereld laten weten wat er zich in Uganda afspeelt. De in Vlaanderen en Nederland bekende seksuologe en tv-persoonlijkheid Goedele Liekens reist voor de Verenigde Naties naar probleemgebieden en interviewt vrouwen die ondanks hun problemen een positieve bijdrage aan de samenleving willen leveren. Die interviews zijn in dit boek – vergezeld van portretten van de zes geïnterviewde vrouwen – op eenvoudige wijze weergegeven voor volwassenen die lezen nog niet makkelijk vinden. Een voor- en een nawoord wijzen op de kracht van de vrouwen in de wereld en op het feit dat hun houding een verschil kan maken in het leven van velen. Een …Lire la suite

À propos de Goedele Liekens

CC BY-SA 4.0 - Image by KamerGoedele

Goedele Liekens, née à Aarschot (Belgique) le 21 janvier 1963, est une psychologue et sexologue belge, Miss Belgique en 1986, personnalité de la télévision et ambassadrice de bonne volonté pour les Nations unies. Depuis 2019, elle est engagée en politique et membre de OpenVLD.

Biographie

Enfance et formation

Goedele Liekens est née à Aarschot en 1963 et a grandi à Begijnendijk. Elle a étudié la psychologie à la VUB. A partir de 1986, elle s'investit dans le concours Miss Belgique qu'elle remporte. Par la suite, elle reprend ses études et obtient une licence en psychologie clinique à la VUB.

En 2003 après avoir repris les études, elle sort de la KU Leuven avec un diplôme de science familiale et de sexologie.

Parco…En lire plus sur Wikipedia