Livre
Néerlandais

Ik trouw met de juf

Gode-Liva Uleners (auteur), Wout Olaerts (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Tom gaat naar school. Hij zit in de klas bij een hele lieve juf. Vanaf ca. 6 jaar.
Extra subject
schoolleven
Niveau de lecture
AVI 2
Titre
Ik trouw met de juf / Uleners, Gode-Liva ; ill. Olaerts, Wout
Auteur
Gode-Liva Uleners
Dessinateur
Wout Olaerts
Langue
Néerlandais
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 1992
63 p. : ill.
ISBN
90-5461-033-6

Commentaires

Hoewel Uleners zich leestechnisch wel aan het opgelegde niveau AVI 2 heeft gehouden -- bv. geen hoofdletters, eenlettergrepige woorden, korte zinnen -- is dit verhaal inhoudelijk best veeleisend.


In Ik trouw met de juf wordt het klassieke thema, verliefd zijn op de juf, diepgaand uitgewerkt. Tom gaat voor het eerst naar de grote school en is een beetje bang. Maar Juf Bet, helemaal in het geel, met een oorbel in rood en een oorbel in groen, is mooi en lief. De juf geeft op een speelse manier les, en Tom vindt het steeds fijner bij haar. Hij droomt dat hij haar redt uit de klauwen van een reus of dat haar man gedood wordt door een draak. Tom is er van overtuigd dat juf Bet een slechte man heeft, en dat hij haar moeten redden. Het geheel kent een nogal dramatisch hoogtepunt, waarbij de juf een huilende Tom in haar armen houdt en de hele klas in de smoeshoek eindigt waar er een echt smoes-smoes-feest is. Uleners gaat helemaal op de denk- en droomwereld van de zesjarige …Lire la suite
Tom gaat de eerste dag naar school. Hij is bang maar zijn vader is bij hem. Op school is juf Bet. Tom vindt haar lief en mooi. Er is elke dag feest: feest van de kat, van de aap en van de kip. Tom vindt het niet altijd leuk. Hij wil trouwen met juf Bet en hij denkt dat de man van juf haar slaat. Hij droomt van de draak die de man opeet. Hij huilt op school en mag in de smoeshoek. Dan zegt juf Bet dat ze een lieve man heeft en dat ze een kind krijgt. Alle kinderen mogen haar buik voelen. Tom blij, de draak is weg. Verhaal voor beginnende lezers; grote duidelijke letter, geen hoofdletters, korte zinnen in groepjes verdeeld. Op iedere bladzijde een grappige, geschetste tekening in kleur. Stevige gekleurde omslag met een toepasselijke tekening. Vanaf ca. 6 jaar.