In het Wilde Westen van Amerika van rond 1850 moet iemand vier pioniersvrouwen, die door de ontberingen hun verstand verloren, op hun barre tocht begeleiden.
Titre
De homesman
Auteur
Glendon Swarthout
Traducteur
Jan Willem Reitsma
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The homesman
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2014
276 p.
ISBN
9789021456973 (paperback)

Commentaires

Dit is een indrukwekkend epos over het leven in het Wilde Westen van Amerika van rond 1850. De Amerikaanse auteur (1918-1992) beschrijft op meeslepende wijze de barre tocht van een 'homesman'. Vier pioniersvrouwen hebben in de barre en harde winter van het Wilde Westen zoveel onmenselijke ontberingen moeten doorstaan dat ze hun verstand verloren. Er moet een homesman gevonden worden die deze vrouwen moet begeleiden. De keuze valt niet op een man, maar op Mary Bee Cuddy, een ongetrouwde onderwijzeres, die in vele opzichten haar mannetje staat. Ze beseft echter dat ze deze zware tocht niet zonder hulp kan volbrengen. Ze zal worden begeleid door George Briggs, een klassieke schavuit zoals we die vaak aantreffen in verhalen over het Wilde Westen. Het verhaal van hun gevaarlijke tocht is niet alleen een verhaal van ontberingen op de vlakten van het Wilde Westen, maar ook een verhaal over een reis naar de menselijke ziel. Swarthout heeft een mooie literaire stijl. Het verhaal is verfilmd do…Lire la suite

À propos de Glendon Swarthout

Glendon Swarthout, né le 8 avril 1918 à Pinckney, Michigan (en), dans le Michigan, et mort le 23 septembre 1992 à Scottsdale, en Arizona, est un écrivain américain, auteur de western et de roman policier.

Biographie

Professeur d'anglais à l'université Concordia Ann Arbour, dans le Michigan, il publie son premier roman, Willow Run, en 1943. Il écrit ensuite pour le théâtre. En 1958, Ceux de Cordura (They Came to Cordura) lui vaut la notoriété quand ce roman est adapté au cinéma l'année suivante, sous le titre éponyme, par Robert Rossen.

Where the Boys Are, publié en 1960, sera adapté à deux reprises : d'abord par Henry Levin sous l…En lire plus sur Wikipedia