Livre
Néerlandais

De laatste weerwolf

Glen Duncan (auteur), Marja Borg (traducteur)
De laatst overgebleven weerwolf wordt opgejaagd door vampiers en slaat op de vlucht; als hij zich 's nachts aan zijn weerwolvenverplichtingen moet overgeven besluit hij het bijltje er bij neer te gooien.
Sujet
Weerwolven
Extra subject
GRI, surrealisme
Titre
De laatste weerwolf
Auteur
Glen Duncan
Traducteur
Marja Borg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The last werewolf
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Mouria, 2011
319 p.
Note
Wordt vervolgd door: De vrouw van de weerwolf
ISBN
9789045802039 (paperback)

Commentaires

Jacob Marlowe is niet alleen de laatste weerwolf op Aarde, maar ook een cynisch filosofisch ingestelde man met een sombere kijk op de mensheid. Zijn eigen bloeddorst vervult hem met afkeer. Hij bereidt zich voor op zijn dood wanneer vampieren, die willen muteren tot een onoverwinnelijk ras, hem opjagen. Een onverwachte ontmoeting met een vrouw bezorgt hem echter zijn strijdlust terug. De Engelse schrijver (1965) brak internationaal door met deze merkwaardige mengeling tussen horror en literaire roman. Marlowe is een veelbelezen en diepvoelend personage, verscheurd door de dierlijke kant van zijn aard en zijn intellect. Het verhaal meandert tussen een bijna filosofisch tractaat en een klassieke horrorroman met veel bloederige taferelen. Duncan bewandelt het scherp van de snee niet altijd evenwichtig, maar dit boek blaast het horrorgenre ontegensprekelijk nieuw leven in. Ook voor lezers die normaal gezien nooit een horrorboek zouden openslaan. Vrij kleine druk.

À propos de Glen Duncan

Glen Duncan, né le 17 octobre 1965 à Bolton (Lancashire, Royaume-Uni), est un auteur britannique, notamment de fantasy et de fantastique.

Biographie

Glen Duncan est né le 17 octobre 1965 à Bolton (Lancashire, Royaume-Uni) dans une famille anglaise d'ascendance indienne, seul des quatre enfants à ne pas être né en Inde. Il fréquente une école catholique dans le primaire et dans le secondaire. À quinze ans, la lecture du Monde selon Garp de John Irving lui révèle que le seul métier qu'il souhaite vraiment est celui d'écrivain. Il suit des études de philosophie et de littérature à l'université de Lancaster. Il travaille quelques années comme libraire, avant de voyager en Inde et aux États-Unis et de devenir écrivain.

Il publie son premier rom…En lire plus sur Wikipedia