Livre
Néerlandais

Aap & mol in de bergen

Gitte Spee (auteur)

Aap & mol in de bergen

Public cible:
3-5 ans et plus
Tijdens een bezoek aan zijn vriend Aap ontdekt Mol vanuit de hoge boom bergtoppen. Hierop volgt een gezamenlijke reis naar de bergen. Wanneer ze in een grot schuilen voor de storm, sluiten ze vriendschap met een beer.
Sujet
Gebergten
Titre
Aap & mol in de bergen
Auteur
Gitte Spee
Langue
Néerlandais
Titre parallèle
Aap en mol in de bergen
Édition
1
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2011
[44] p. : ill.
ISBN
9789044330243 (hardback)

Commentaires

Aap & Mol in de bergen is het tweede avontuur van Gitte Spee over Aap en Mol, na Aap en Mol gaan naar zee. In dat eerste boek wilde Aap naar zee. Onderweg leerde hij Mol kennen, die hem naar de zee begeleidde. In dit nieuwe boek wil Mol de boomhut van Aap leren kennen. Aap draagt Mol naar boven en daar geniet Mol van het mooiste uitzicht ter wereld. Wanneer hij in de verte hoge bergen ziet, gelooft hij dat het reuzenmolshopen zijn en dat er vast erg grote mollen wonen. Hij wil er samen met Aap heen. Die is daar niet zo blij mee, maar hij wil zijn vriend niet in de steek laten en dus vertrekken ze samen. Wanneer ze na een lange tocht bij de bergen aankomen, begint het vreselijk te onweren. Ze schuilen in een grot en proberen het er gezellig te maken met een vuur en een koek. Er blijkt ook nog een beer in de grot te wonen, en met hem delen ze de koekjes én een verhaaltje dat Mol voorleest uit zijn boek. Uiteindelijk brengen ze allemaal een warme, knusse nacht door in de gr…Lire la suite
Hoog prentenboek met een avontuur van Mol en Aap. Als Mol hoog in de boom het huis van Aap bezoekt, meent hij in de verte grote molshopen te zien. Aap en Mol gaan samen op onderzoek uit en belanden tussen hoge bergen. Ze moeten schuilen voor de regen in een grot en ontmoeten daardoor een nieuwe vriend, Beer. Dit is een eenvoudig verhaaltje over drie vrienden, die erg veel van elkaar houden. Ze zijn handig en slim, houden hun vuurtje warm, delen samen hun koekjes en gaan daarna welgemoed naar huis. De eenvoudige, in gedekte tinten ingekleurde tekeningen en de positieve tekst zijn goed in balans. De schutbladen staan vol proeftekeningetjes van de dieren en tonen daarmee wat we verderop in het boek kunnen verwachten. De dieren met hun menselijke trekjes hebben ieder een eigen karakter. Het geheel is een leuk verhaaltje dat noodt tot meerdere keren (voor)lezen en genieten van de kleine grapjes op de tekeningen. Eerder verscheen 'Aap & Mol gaan naar zee'. Vanaf ca. 5 jaar.

Aap & mol in de bergen

Na 'Aap & mol gaan naar de zee', vertrekken onze vrienden op een nieuwe tocht. Toen Aap vorige keer onderweg was naar zee, werd hij geholpen en uiteindelijk vergezeld door Mol. Maar Mol vond de zee niet zo’n leuke plek. Je kan er namelijk geen molshopen graven. Dus samen vertrokken ze weer naar huis. Oost west, thuis best?
In dit tweede voorleesboek gaat Mol op bezoek in de hoge boom van Aap. Wat kan hij ver zien. Aan de ene kant de zee en aan de andere kant de hoge bergen. Mol denkt dat het enorme molshopen zijn en wil natuurlijk eens een kijkje gaan nemen. Daar moeten ook enorme mollen wonen!
Maar Mol is een verlegen, bang dier en zonder stoere Aap durft hij de tocht niet aan. Gelukkig wil Aap mee. Onderweg maken ze heel wat mee en uiteindelijk besluit Mol dat Aap gelijk had: in de bergen zijn helemaal geen enorme molshopen, het is er koud en kaal. Weer thuisgekomen krijgt Mol een cadeau van Aap: een knapzak voor hun volgende tocht. Maar Mol blijft liever een tijdje thui…Lire la suite