Schilder Auguste Renoir, 74 jaar, treurt om de dood van zijn vrouw en wordt gekweld door artritis. De 15-jarige Andrée wordt zijn nieuwe model en muze, en ook zijn zoon Jean raakt in haar ban.
Titre
Renoir
Directeur
Gilles Bourdos
Compositeur
Alexandre Desplat 1961-
Acteur
Michel Bouquet Christa Theret Vincent Rottiers
Langue
Français
Éditeur
Twin Pics, [2013]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
110 min.
Note
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5414939405617

Commentaires

Een Frans kostuumdrama van Gilles Bourdos (Afterwards). Het verhaal begint in de zomer van 1915 als de 15-jarige Andrée aankomt bij het landhuis van schilder Auguste Renoir aan de Côte d'Azur. Renoir is 74 jaar, treurt om de dood van zijn vrouw, wordt gekweld door artritis en is bezorgd om zijn 19-jarige zoon Jean die in de oorlog gewond is geraakt. Het roodharige, levendige meisje wordt zijn nieuwe model en inspireert hem om hard te werken, maar ook zoon Jean (die later een beroemd regisseur wordt) raakt in haar ban. In de hoofdrollen Michel Bouquet (Le promeneur du Champ de Mars), Christa Théret en Vincent Rottiers. Kevin Toma (Volkskrant 20-12-'12) geeft 3 (van 5) sterren en concludeert: ''Renoir' blijft keurig en beschaafd. Té keurig en beschaafd, misschien: de film raakt of prikkelt te weing, ondanks alle zinnenstrelende beelden en een mooie rol van veteraan Michel Bouquet als de gepijnigde schilder.' Eric Koch (Telegraaf 20-12-'12) geeft ook 3 (van 5) sterren en ziet een 'kalme,…Lire la suite

À propos de Gilles Bourdos

Gilles Bourdos, né en 1963 à Nice, est un réalisateur et scénariste français.

Biographie

Il commence sa carrière par la réalisation de trois courts métrages : Un cadeau de Noël, L'Éternelle idole et Relâche, tous interprétés par Brigitte Catillon. Cette actrice est également à l'affiche de ses deux premiers longs métrages.

Gilles Bourdos et Michel Spinosa sont les fondateurs de la société de production Persona Films.

Filmographie

Réalisateur

  • 1998 : Disparus
  • 2003 : Inquiétudes
  • 2008 : Et après (Afterwards)
  • 2012 : Renoir
  • 2017 : Espèces menacées

Scénariste