DVD
Anglais

City of Ember

Gil Kenan (directeur), Jeanne DuPrau (antécédent bibliographique), Andrew Lockington (compositeur)
Een meisje en een jongen wonen in de onderaardse stad Ember waar licht en water dreigen te verdwijnen; aan de hand van een beschadigd document proberen zij uit de stad te komen.
Titre
City of Ember
Directeur
Gil Kenan
Antécédent bibliographique
Jeanne DuPrau
Compositeur
Andrew Lockington
Acteur
Bill Murray Tim Robbins
Langue
Anglais
Éditeur
Warner Home Video, 2009
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2008
Durée
ca. 91 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5051888033326

Commentaires

Fantasy-avontuur van regisseur Gil Kenan (zijn tweede film na 'Monster House') met in de hoofdrollen Harry Treadaway, Saoirse Ronan en Bill Murray. De film is gebaseerd op de boeken van Jeanne DuPrau, in Nederlandse vertaling genaamd 'Sintel'*. De ondergrondse wereld van Ember is voorbestemd om tweehonderd jaar te overleven. De generator staat op instorten en twee jongelingen, Doon en Lina, gaan op zoek naar het mysterie van de stad. Lina vindt in haar kast een metalen box met aanwijzingen hoe weer naar de bovenwereld te komen. Rianne van der Molen (Algemeen Dagblad 11-2-'09) noemt de film '(...) een spannend fantasy-avontuur (...). Goede acteurs verschijnen in beeld (...), de ondergrondse wereld is indrukwekkend en sprookjesachtig in beeld gebracht en de spanning rondom het naderende einde van Ember is voelbaar. (...) Die ingrediënten laten dit fantasy-avontuur boven de middelmaat uitstijgen.' Bart van der Put (Parool 11-2-'09) gelooft dat volwassenen de logica en de geloofwaardighei…Lire la suite

À propos de Gil Kenan

CC BY 2.5 - Image by John Mueller

Gil Kenan (né le 16 octobre 1976) est un scénariste et réalisateur israélo-britannico-américain. Il est surtout connu pour son travail sur les films Monster House et La Cité de l'ombre.

Biographie

Kenan naît à Londres. Lorsqu'il a trois ans, sa famille déménage à Tel Aviv-Jaffa. À l'âge de huit ans, cette dernière déménage à nouveau, cette fois à Reseda (Los Angeles).

Kenan fait des études à l'UCLA School of Theater, Film and Television (en) de l'université de Californie à Los Angeles, où il obtient un MFA en 2002,,.


Filmographie

En lire plus sur Wikipedia