Livre
Néerlandais

Tiny's spannende avonturen : 8 verhalen

Gijs Haag (auteur), Marcel Marlier (dessinateur)

Tiny's spannende avonturen : 8 verhalen

Dans la série:
Tiny; 9
Public cible:
3-5 ans et plus
Bundeling van acht verhalen over kleuter Tiny en over enkele dieren. Prentenboek met zoetgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.
Contenu
Bevat: Tiny op school, Tiny kijk uit, Tiny is jarig, Tiny op schoolreisje, Tiny gaat babysitten, Lonneke en Ponneke op vakantie, De tweeling konijntjes, Gansje Kriek en Konijntje Snif
Contient
Titre
Tiny's spannende avonturen : 8 verhalen
Auteur
Gijs Haag
Dessinateur
Marcel Marlier
Langue
Néerlandais
Éditeur
Doornik: Casterman, 2000
159 p. : ill.
ISBN
9789030302230

Commentaires

Bundeling van acht verschillende boekjes, die eerder apart zijn uitgegeven*. Vijf verhalen gaan over Tiny, de laatste drie gaan over andere kinderen of over dieren. De verschillende verhalen zijn ontstellend ouderwets in de sfeer van de jaren '50. Ook de illustraties zijn oubollig, ze doen denken aan zoetgekleurde naoorlogse plaatjes uit Amerika, wat Barbie-achtig. De verhalen zijn verschillend van niveau. Vooral het eerste verhaal heeft kop noch staart. Het zijn losse dialogen zonder enige samenhang en gebeurtenissen die van de hak op de tak springen. In het verhaaltje 'Tiny is jarig' blijkt de gedateerdheid o.a. uit het draaien van lp's. De verhalen zijn allemaal wat onwaarschijnlijk, weinig relevant en erg zoetig. Ze hebben verschillende lettertypes en verschillende soorten illustraties wat nogal chaotisch overkomt. Eventueel voorlezen vanaf ca. 5 jaar.