DVD
Néerlandais

Robin Hood : de musical

Gert Verhulst (directeur), Johan Vanden Eede (compositeur), Hans Bourlon (scénariste)
Musical waarin Robin Hood samen met zijn maten ten strijde trekt tegen de gemene koning Jan. Op het kasteel ontmoet hij de mooie Marianne en wordt verliefd. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Robin Hood
Titre
Robin Hood : de musical / regie, dialogen & scen. Gert Verhulst ; scen. Hans Bourlon
Directeur
Gert Verhulst
Compositeur
Johan Vanden Eede
Scénariste
Hans Bourlon
Interprète
Jelle Cleymans 1985- Free Souffriau 1980- Koen Crucke Peter Thyssen Chris Cauwenberghs Peter Van de Velde
Langue
Néerlandais
Éditeur
Studio 100, 2012
1 dvd-video
Durée
ca. 135 min.
Note
Nederlands gesproken Registratie van de voorstellingen op 9 april 2012 in de Elisabethzaal te Antwerpen
EAN
5414233159407
CDR
HFD0467

Commentaires

Musical van Studio 100 met het klassieke verhaal van Robin Hood. In het jaar 1105 is Koning Richard Leeuwenhart op kruistocht. Zijn broer Jan heerst met harde hand. Als een kleine jongen meldt dat zijn ouders gevangen zijn genomen, is de maat vol. Robin Hood en zijn maten besluiten het kasteel te plunderen. Daar ontmoet Robin Hood Marianne, de mooie dochter van Richard, en wordt verliefd. De musical is een reprise van de versie uit 2001. In de hoofdrollen spelen Jelle Cleymans als Robin Hood, Free Souffriau als Marianne, Koen Crucke als Koning Jan en Peter Thijssen als Sherrif van Nottingham. De musical draaide succesvol in de Belgische theaters van maart t/m mei 2012. Deze voorstelling is opgenomen in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen op 9 april 2012. Musicalinfo (1-4-'12, i): 'Robin Hood mikt zonder schroom op een familiepubliek, maar de voorstelling valt soms wat tussen twee stoelen: vaak te flauw voor volwassenen, dan weer te lang en ernstig voor kinderen. Het premièrepubliek…Lire la suite

À propos de Gert Verhulst

CC BY 3.0 - Image by Mitch S.

Gert Verhulst est un réalisateur, acteur, scénariste, producteur, chanteur et auteur-compositeur-interprète belge flamand, né le 24 janvier 1968 à Berchem. Il est principalement connu pour jouer le rôle de Gert dans la série télévisée destinée aux enfants Samson en Gert.

Vie privée

Filmographie sélective

Comme acteur

  • 1989 - 2005 : Samson en Gert : Gert

Notes et références

Liens externes

Suggestions