Livre
Néerlandais

Wie wordt de nieuwe meesterchef?

Geronimo Stilton (auteur), Danilo Barozzi (dessinateur), Carolina Livio (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Geronimo's neef Klem doet mee aan de jaarlijkse kookwedstrijd van Muizeneiland. Maar hij kan niet koken. Ook heeft hij steeds een geheimzinnige kist bij zich. Wat voert Klem in zijn schild? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Wie wordt de nieuwe meesterchef?
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Danilo Barozzi Carolina Livio Christian Aliprandi
Traducteur
Loes Randazzo
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
La gara dei supercuochi
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2013
117 p. : ill.
ISBN
9789085922414 (hardback)

Commentaires

De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Klem, de neef van Geronimo, doet mee aan de jaarlijkse kookwedstrijd van Muizeneiland. Maar het lijkt erop dat hij helemaal niet kan koken. Ook zeult hij tijdens de wedstrijd steeds een geheimzinnige kist met zich mee. Wat voert Klem in zijn schild? Deel 64 van de serie over muizen, waarin humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Hierdoor is het ook een heel informatief boek. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden. De vele grappige, cartooneske kleurenillustraties ondersteunen de tekst. Daarvan is het merendeel gedrukt in duidelijke letters met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze speelse aanpak maakt het boek extra a…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions