Livre
Néerlandais

Superhelden tegen de dubbelgangers

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (dessinateur), Daniele Verzini (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Ratstad is heel blij met zijn Superhelden. Maar dan gaan ze opeens alles vernielen. Zijn het wel de echte Superhelden die voor de problemen zorgen? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Superhelden tegen de dubbelgangers
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Giuseppe Facciotto Daniele Verzini
Traducteur
Loes Randazzo
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Supersquitt contro i terribili tre
Édition
1
Éditeur
Mechelen: Baeckens Books, 2011
187 p. : ill.
ISBN
9789054617624 (paperback)

Commentaires

In Ratstad zijn er de Superhelden die het goede nastreven; ze worden dan ook als helden vereerd. Maar opeens duiken er figuren op die sprekend lijken op de Superhelden, maar het niet zijn: ratten die het slechte willen, antihelden. De helden dringen door in hun spiegelwereld en in een gevecht van rat tegen rat lijken de helden het onderspit te delven. De kleurige vormgeving, het handzame formaat en de afwisselende typografie zijn genoegzaam bekend als handelsmerk van Stilton. Maar door de wirwar aan details raak je bij dit verhaal de leesdraad kwijt en de wel erg ver van de werkelijkheid af staande fantasiewereld vervreemdt. Helden en antihelden zijn hier van dezelfde karikaturale makelij: lieverdjes en monstertjes ineen en daardoor ook op de plaatjes niet te herkennen. Maar ongenuanceerde personages horen bij de leeftijd. Een geschikte Stilton voor jongens die van actie, geweld en fantasy houden. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions