Livre
Néerlandais

Samoerai op ninjajacht

Geronimo Stilton (auteur), Loes Randazzo (traducteur), Blasco Pisapia (dessinateur)
Wilde Willie nodigt Geronimo Stilton uit voor een reis naar Japan. Daar gaan ze op zoek naar een geheimzinnig document, dat een gevaarlijk karategeheim beschrijft.
Sujet
Samoerai, Ninja's
Titre
Samoerai op ninjajacht
Auteur
Geronimo Stilton
Traducteur
Loes Randazzo
Dessinateur
Blasco Pisapia Danilo Barozzi
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il segreto dei tre samurai
Édition
1
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2013
117 p. : ill.
ISBN
9789077826782 (hardback)

Commentaires

Geronimo Stilton woont op Muizeneiland. Daar geeft hij de krant ‘De Wakkere Muis’ uit. De avonturen die hij beleeft schrijft hij neer in zijn autobiografische boeken, zoals ook Samoerai op ninjajacht er een is. Geronimo wordt door Wilde Willie, de beroemdste schattenzoeker van Muizeneiland, en zijn kompanen Rotsrat en Kokakin meegesleurd naar het verre Japan. Daar moet de bende verhinderen dat een legendarisch stuk perkament in de handen van de slechteriken belandt. Het perkament bevat een gevaarlijk karategeheim: hoe de zwakken de sterken kunnen overwinnen, een geheim dat uiteraard niet misbruikt mag worden door muizen met kwade bedoelingen.
Geronimo Stilton is uiterst populair. Volgens de fans zijn zijn boeken spannend en hilarisch. Zelf heb ik weinig moeten huiveren of lachen. De humor is meestal flauw: het gestuntel van het nerveuze hoofdpersonage of de vele woordspelingen met muis en kaas zijn niet bijster grappig. En spannend zijn de avonturen ook al niet: er is …Lire la suite
De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Geronimo gaat met Wilde Willie naar Japan om op zoek te gaan naar een geheimzinnig document, waarin een legendarisch en gevaarlijk karategeheim beschreven staat. Deel 57 van de serie over muizen, waarin humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden. De vele grappige, cartooneske kleurenillustraties ondersteunen de tekst. Daarvan is het merendeel gedrukt in duidelijke letters met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze speelse aanpak maakt het boek extra aantrekkelijk voor spaarzame lezers. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions