Livre
Néerlandais

Reis door de tijd

Geronimo Stilton (auteur)

Reis door de tijd

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Muis Geronimo Stilton (ik-figuur) belandt in een tijdmachine en komt in de prehistorie terecht, tussen de dinosaurussen. Later reist hij ook naar de middeleeuwen en het oude Egypte. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Reis door de tijd
Auteur
Geronimo Stilton
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Viaggio nel tempo
Édition
7
Éditeur
Mechelen: Baeckens Books, 2011
286, [120] p. : ill.
ISBN
9789054614234 (hardback)

Commentaires

Reis door de tijd is, zoals gebruikelijk bij Geronimo Stilton, een turf met veel glitter. En alweer heeft het verhaal meer van een doos snoepjes in glanzende papiertjes dan van een echt verhaal. De plot is een samenraapsel van voorspelbare gebeurtenissen en elementen uit andere verhalen.
Geronimo krijgt van professor Volt de kans om met een tijdmachine naar het verleden te reizen. Hij moet drie raadsels oplossen: waardoor stierven de dinosauriërs uit, hoe werd de grote piramide van Cheops gebouwd, en hoe zit het met koning Arthur en Excalibur? Stilton mag zijn familie meenemen, maar belandt door een onhandigheid van zijn irritante neef Klem aanvankelijk in zijn eentje in het dinotijdperk, waar hij keer op keer bijna opgepeuzeld wordt. Na een tijdje komen Geronimo's familieleden hem redden en kunnen ze naar het oude Egypte. Daar worden ze gevangen genomen en krijgen ze af te rekenen met de wel erg stereotiep getekende, boosaardige grootvizier. Maar dankzij enkele lieve muize…Lire la suite
De muis Geronimo Stilton (ik-figuur) is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Samen met zijn familie beleeft hij de spannendste avonturen. Geronimo komt door een fout van zijn neef Klem in zijn eentje in een tijdmachine terecht en reist naar de prehistorie. Later maakt de muis samen met zijn familie nog een reis door de tijd naar het oude Egypte en de middeleeuwen. Dubbeldik reisdagboek als speciale uitgave binnen een serie* over deze muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. De vlot lezende tekst bevat soms moeilijke woorden. Veel grappige, cartooneske illustraties, volledig in kleur. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze speelse aanpak maakt het verhaal extra aantrekkelijk voor spaarzam…Lire la suite

Reis door de tijd

Geronimo Stilton, de beroemde directeur van de uitgeverij De Wakkere Muis, heeft weer een fantastisch avontuur meegemaakt en hij staat uiteraard te springen om het aan de lezers mee te delen. Deze keer wordt hij op een nogal ingewikkelde en geheimzinnige manier weggelokt. Hij komt terecht bij zijn oude vriend professor Volt. De professor heeft een machine uitgevonden waarmee je door de tijd kan reizen. Volt is niet voor niets professor: hij wil graag alles weten, vooral de dingen waar nog weinig wetenschappelijk onderzoek naar verricht is. De tijdmachine is het ideale middel. Geronimo Stilton zou voor hem op onderzoek moeten uitgaan. Er staan drie hoofdthema’s op het programma: 1. uitzoeken waarom in de prehistorie de dinosauriërs uitstierven 2. ontdekken hoe in het oude Egypte piramides werden gebouwd zoals die van Cheops 3. kijken bij de kroning van koning Arthur in het middeleeuwse Engeland. Door de onhandige neef Klem komt Stilton helemaal alleen terecht in het dinotijdperk. Daar …Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions