Livre
Néerlandais

Gi-ga-geitenkaas, ik heb gewonnen!

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (dessinateur)

Gi-ga-geitenkaas, ik heb gewonnen!

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
De muis Geronimo Stilton doet als enige niet mee aan de bekende Lucky Mouse-loterij. Zijn neef Klem heeft wel een lot. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Loterijen
Titre
Gi-ga-geitenkaas, ik heb gewonnen!
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Larry Keys
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Per mille mozzarelle... ho vinto al Tototopo!
Éditeur
Mechelen: Baeckens Books, 2008
114 p. : ill.
ISBN
9789054615248

Commentaires

De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Samen met zijn familie beleeft hij de spannendste avonturen. De hele stad doet mee aan de Lucky Mouse-loterij, behalve Geronimo. Dan wint zijn neef Klem de loterij en wordt ontzettend rijk. Deel 26 van een serie over deze muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden zoals imposant, neuspiercing en faillissement. Veel grappige, cartooneske illustraties, volledig in kleur. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze speelse aanpak maakt het verhaal extra aantrekkelijk voor spaarzame lezers. Voorlezen vanaf…Lire la suite

Gi-ga-geitenkaas, ik heb gewonnen!

In Rokford is iedereen in de ban van de Lucky Mouse-loterij. Zowat iedereen heeft een lot gekocht. Geronimo Stilton is echter niet geïnteresseerd. Zijn stelling is dat geld niet gelukkig maakt. Daar denkt zijn neef Klem helemaal anders over. En toeval wil dat Klem de loterij wint! Van de ene dag op de andere is hij een rijke muis. Maar het geld stijgt hem naar zijn muizenbol: Klem ziet zijn vrienden of familieleden niet meer staan. Hij koopt alles wat hij maar wil en begint het ene handeltje na het andere. Maar mooie liedjes duren niet lang … Al vlug gaat het mis met Klem en komt hij in moeilijke papieren te zitten. Geronimo komt hem ter hulp. Klem komt tot inkeer en heeft oprecht berouw. Klem verklaart zijn gedrag: hij wou Geronimo evenaren. Geronimo wordt door iedereen gerespecteerd en is een gedreven zakenmuis. Dat wou Klem ook bereiken. Dat hij daarvoor niet in de wieg gelegd is, is hem wel duidelijk geworden. De zachtmoedige Stilton relativeert dit. Uitspraken als iedereen moet d…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série est l'auteur fictif. Le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeur,…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions