Livre
Néerlandais

Expeditie Zonnesteek

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (dessinateur), Dorette Zwaans (traducteur)
Noormuizen Geronimorr Stilsson, Kloet en Muizegard gaan de woeste zee op om ontdekkingsreiziger Erik Langsnorsson te zoeken. Maar dan moeten ze eerst langs de Monsterdraken. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Draken
Titre
Expeditie Zonnesteek
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Giuseppe Facciotto
Traducteur
Dorette Zwaans
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Topinghi ; Il mistero dell'isola verde
Éditeur
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2017
249, [38] p. : ill.
ISBN
9789085924333 (hardback)

Commentaires

Een verhaal over de Noormuizen uit de familie Stilsson, waarin Geronimorr Stilsson de hoofdpersoon is. Als er een bericht komt van de ontdekkingsreiziger Erik Langsnorsson dat hij hulp nodig heeft, trekt Geronimorr met Kloet en Muizegard de zee op om hem te zoeken. Onderweg strijden ze met Monsterdraken. Zal de onhandige Geronimorr deze keer slagen? Een variatie op de bekende Geronimo-verhalen, met veel muizenissige woordgrapjes en naamgrappen als Langsnorsson. Het heeft een aantrekkelijke lay-out met verschillende lettertypes in diverse kleuren. Er wordt een groot aantal lastige woorden gebruikt, die soms verklaard worden. In de verhalen zijn kadertjes en pagina’s met (achtergrond)informatie over personen, eilanden en gerechten opgenomen. Het boek eindigt met een handboek voor een perfecte ontdekkingsmuis. Op het aantrekkelijke omslag staat Geronimorr met op de achtergrond drie paar Monsterdrakenogen. Een voorspelbaar verhaal, voor te lezen vanaf ca. 7 jaar en zelf te lezen vanaf ca…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions