Livre
Néerlandais

Echte muizenliefde is als kaas ...

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (dessinateur)

Echte muizenliefde is als kaas ...

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
De familie van muis Geronimo Stilton, uitgever van De Wakkere Muis, de meest verkochte krant van Muizeneiland, vindt dat hij aan vakantie toe is. Vanaf ca. 11 jaar.
Extra subject
muizen
Titre
Echte muizenliefde is als kaas ...
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Larry Keys
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
L'amore è come il formaggio ...
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2009
116 p. : ill.
ISBN
9789059243736

Commentaires

De familie van muis Geronimo Stilton, uitgever van De Wakkere Muis, de meest verkochte krant van Muizeneiland, vindt dat hij aan vakantie toe is. Geronimo wil niet, maar de familie heeft alles al geregeld. Hij gaat op een cruise naar de Stille Muiszee waar hij de dochter van de grootste kaasvlinderproducent ontmoet die met hem wil trouwen. Geronimo wringt zich in allerlei bochten om van haar af te komen en dat lukt uiteindelijk doordat hij van het schip valt. Hij wordt gered en ontmoet de liefde van zijn leven. Het boekje oogt nogal rommelig door de drukke opmaak; te pas en te onpas zijn woorden of zinnen in een fantasie-lettertype en andere kleur en grootte gedrukt. Clichématige stripachtige waterverfillustraties van aangeklede muizen die zich als mensen gedragen. Geronimo, de ik-figuur vertelt op een opgewonden toon; populair woordgebruik (‘Gi-ga geitenkaas!, p. 29’), flauwe woordspelingen. Korte zinnen, veel uitroeptekens, vlot geschreven. Hoofdstukindeling, harde kaft, grauw papie…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions