Livre
Néerlandais

De geheimzinnige kaasdief

Geronimo Stilton (auteur), Silvia Bigolin (dessinateur), Mirella Monesi (dessinateur)
De muis Geronimo Stilton krijgt te horen dat hij zijn achternaam niet meer mag gebruiken. Hij gaat op de plek waar de Stiltonkaas vandaan komt, kijken wat er aan de hand is. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Extra subject
muizen, avontuur
Titre
De geheimzinnige kaasdief / Geronimo Stilton ; ill. Silvia Bigolin, Mirella Monesi, Maria De Filippo ... [et al.]
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Silvia Bigolin Mirella Monesi Maria De Filippo
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il misterioso Ladro di formaggi
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2009
117 p. : ill.
ISBN
9789054614104

Commentaires

Stilton krijgt een vervelende brief uit Engeland waarin staat dat hij zijn naam niet meer mag gebruiken, omdat die gepatenteerd is voor een soort kaas. Onmiddellijk alarmeert hij zijn familie en samen trekken ze naar de plaats waar de Stiltonkaas gemaakt wordt. De fabriek wordt geteisterd door een geheimzinnige dief, maar als Geronimo opgesloten wordt in een koelcel, ontdekt hij wie de dief is: de aantrekkelijke maar ijskoude dievegge Silhouette, een nicht van Stiltons aartsvijandin Ratja Ratmuis. Ze probeert hem te verleiden, maar hij wordt net op tijd gered door zijn familie.
Opvallend is het gebruik van de striptechniek met meerdere plaatjes om de verschillende stappen in een handeling uit te beelden. Verder staat de tekst opnieuw vol met gekleurde en in het oog springende woorden. Natuurlijk ontbreekt de wijze les ook niet, zo zegt Geronimo tegen de dievegge: "U denkt dat u alles heeft? Jammer, u mist iets heel belangrijks: vrienden om het mee te delen. Delen is iets moois." [J…Lire la suite
De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Samen met zijn familie beleeft hij de spannendste avonturen. Geronimo ontvangt een brief waarin staat dat hij de naam Stilton niet langer mag gebruiken. Samen met zijn familie gaat hij naar de plek waar de Stiltonkaas vandaan komt. Daar blijkt dat de beroemde kaas steeds gestolen wordt. Geronimo gaat op onderzoek uit. Deel 22* van een serie over deze muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden zoals geregistreerd en kaasencyclopedie. Veel grappige, cartooneske illustraties, volledig in kleur. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tek…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions