Livre
Néerlandais

Bungelend aan een staartje

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (dessinateur), Loes Randazzo (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Detective en uitgever Geronimo Stilton gaat na een vreemd telefoontje van professor Volt naar de Himalaya. Vanaf ca. 11 jaar.
Sujet
Mysteries
Titre
Bungelend aan een staartje
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Larry Keys
Traducteur
Loes Randazzo
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Ci tengo alla pelliccia, io !
Édition
2
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2008
117 p. : ill.
ISBN
9789059243613 (hardback)

Commentaires

Zoals de andere boeken in deze reeks speelt het verhaal zich in de muizenwereld af. De uitgeversfamilie Stilton beleeft weer een avontuur en daarvan geeft Geronimo Stilton het verslag.

In dit boek krijgt Geronimo een oproep van professor Ampère Volt om hem dringend zijn dagboek te bezorgen. De professor is bij de Yeti's, en Geronimo vertrekt samen met drie andere familieleden. Ze hopen met een schitterende primeur over het bestaan van de Yeti's weer te keren. Toch is het alleen Geronimo die de Yeti ziet en de anderen geloven hem niet. Daarbovenop moet hij dan nog voor zich houden wat hij weet, want hij gaf de professor daarover zijn erewoord. Toevallig ontdekt Geronimo een mammoet uit de prehistorie, die in het ijs bewaard blijkt. Zo kunnen ze toch terug met een 'superprimeur' voor hun krant 'De Wakkere Muis'.

De technieken die voor de lay-out van de andere boekjes gebruikt werden, vind je ook hier terug: spelen met kleur, lettertypes en heel wat illustraties. Dit versne…Lire la suite
Professor Volt telefoneert vanuit zijn laboratorium in het Himalaya-gebergte naar Geronimo Stilton. Of deze hem zijn dagboek met speciale medicijnformules wil bezorgen. De stem is moeilijk te verstaan, maar Geronimo begrijpt dat zijn vriend in gevaar is. Voordat de verbinding wordt verbroken, hoort hij nog iets over 'voetsporen van de verschrikkelijke sneeuwman, de yeti'. Hij besluit meteen op reis te gaan. Zijn zus Thea en neefjes Klem en Benjamin gaan mee. Spannende avonturen volgen. Dit vaardig geschreven, fantasievolle muizenverhaal bestaat uit hoofdstukjes met korte zinnen en meestal begrijpelijke woorden. Het is met vele grappige, kleine en paginagrote tekeningen kleurrijk geïllustreerd. Tekst en illustratie vullen elkaar aan. Er is veel aandacht voor de lay-out; sommige woorden en zinnen worden creatief en intrigerend weergegeven. Het woord 'alsjeblieft' is zo afgedrukt, dat je als het ware ziet, dat er op smekende wijze een indringende vraag wordt gesteld. Bij 'dromerig' zie j…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions