Livre
Néerlandais

Alleen losers spelen vals!

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (dessinateur), Carolina Livio (dessinateur)
Neef Klem en Geronimo doen mee aan een wedstrijd voor journalisten. De hoofdprijs is een vakantie in een luxe hotel. Niet alle deelnemers zijn te vertrouwen. En Geronimo ontdekt iets belangrijks over de natuur. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Valsspelen
Titre
Alleen losers spelen vals!
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Giuseppe Facciotto Carolina Livio
Traducteur
Loes Randazzo
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il segreto di Porto Tanfoso
Éditeur
Mechelen: Baeckens Stilton, 2021
115 p. : ill.
ISBN
9789464290431 (hardback)

Commentaires

Muis Geronimo Stilton is hard aan het werk in zijn kantoor van De Wakkere Muis, als zijn neef Klem komt binnenvallen. Klem heeft hen beiden ingeschreven voor een wedstrijd voor journalisten met als prijs een vakantie in een luxe hotel. De wedstrijd wordt georganiseerd door een oude bekende van Geronimo, Sjoemel Sjoemelmuis, eigenaar van het hotel. Hij brengt de deelnemers per helikopter naar een afgelegen en ondoordringbaar gebied waar het stinkt en vol afval ligt. Ze moeten vier uitdagingen volbrengen, maar twee van de deelnemers spelen vals. Geronimo ontdekt iets belangrijkers: de natuur in het vervuilde gebied is zich aan het herstellen. Geronimo vertelt als ik-persoon het verhaal, dat in de bekende stijl van de populaire reeks is vormgegeven: allerlei lettertypes in verschillende kleuren en groottes, woordgrapjes en veel kleurenillustraties. Echt spannend is het verhaal niet. Deel 90 van de 'Geronimo reeks', deel 89 was ‘Vuilnis is niet vies’ (2021)*. Liefhebbers van Geronimo zull…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions