Livre
Néerlandais

Valse start

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Daphne doet aan hardlopen op topniveau en Mitch (15) is een aanstormend basketbaltalent. Ze belanden op de sportschool Allsports Academie bij elkaar in de klas. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Valse start
Auteur
Gerard Van Gemert
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2009
156 p.
ISBN
9789044809886

Commentaires

Valse start is het eerste boek van de reeks 'Allsports Academie', over een school waar jongeren die dromen van een topsportcarrière het studeren en sporten combineren. Gerard van Gemert schreef eerder al jeugdboeken waarin sport een belangrijke rol speelt, zoals de reeks 'Voetbalgoden', die zich richt tot lezers uit de basisschool. Dit keer richt hij zich tot de iets oudere jeugd, en dat is ook duidelijk te merken. De personages zijn beter uitgewerkt en de intermenselijke relaties staan centraal. Met al deze ingrediënten bouwde hij een meeslepend en spannend verhaal op dat smaakt naar meer.
De hoofdrollen zijn weggelegd voor Daphne en Mitch. Daphne groeit op in een modaal middenstandsgezin en droomt ervan nationaal kampioene te worden op de 400 en 800 meter hardlopen. Haar ouders, broer en hele omgeving steunen haar volledig in haar ambitie. Mitch leeft met zijn zieke moeder in een arme buurt. Hij moet om de haverklap inspringen in de buurtwinkel waar zijn moeder werkt, en m…Lire la suite
Daphne doet aan hardlopen op topniveau; Mitch (15) is aanstormend basketbaltalent. Tamelijk ongelukkig kruisen hun wegen elkaar. Door Daphnes toedoen wordt Mitch verdacht van een overval. Dan belanden ze op de topsportschool Allsports Academie bij elkaar in de klas. Moraal: van sport word je gehard, leer je doorzetten en solidair zijn. Sport maakt je een beter mens. Dat stelt ook Erica Terpstra in het (zoals men van haar gewend is) enigszins geëxalteerde voorwoord. Om en om komen de verhaallijnen van Mitch en Daphne aan de beurt. Een niet al te veelzeggend, wat te gemakkelijk in elkaar gestoken verhaal met een simpele plot, lui verteld in een uiterst vlakke stijl. Er is weinig in het werk gesteld om het moraliserende sausje licht verteerbaar te maken. Eerste deel van wat een reeks moet worden. De auteur schreef eerder voor de series 'De voetbalgoden' en 'De hockeytweeling'. Vanaf ca. 13 jaar.