Livre
Néerlandais

Tussen de palen

Gerard Van Gemert (auteur), Mark Janssen (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Een stel pestkoppen achtervolgt Daan en zijn teamgenoot Joeri na de voetbaltraining. De jongens verstoppen zich in een houtzagerij. Daar wordt Daan bijna verpletterd door rollende boomstammen. Iemand heeft het touw doorgesneden! Daan en zijn beste vriend Remy gaan op onderzoek uit.
Sujet
Weglopen, Voetbal
Titre
Tussen de palen
Auteur
Gerard Van Gemert
Dessinateur
Mark Janssen 1974-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2012
56 p. : ill.
ISBN
9789044818628 (hardback)

Commentaires

Tussen de palen is het zesde boek in de reeks ‘Kief, de goaltjesdief’. Daan, die als goede voetballer de bijnaam 'Kief de goaltjesdief' verdiende, fietst na de voetbaltraining samen met zijn vriend Joeri naar huis. Tijdens de rit wisselen ze van mening over de training. Voor de lezer is het een must iets te weten over voetbal, want er komen wel wat voetbaltermen voor in het boekje. Toch is de balsport niet het belangrijkste onderwerp. Gerard van Gemert weet een spannend verhaal op te bouwen. Wanneer de jongens in de buurt komen van vijf ‘rotjongens’, zien ze hoe die met een bal elke voorbijganger of fietser proberen te raken. Joeri beslist dat de jongens een lesje moeten leren en wanneer hij en Daan voorbijfietsen, slagen ze erin de bal af te nemen van de jongens. Die laten zich echter niet zomaar kennen en fietsen Daan en Joeri achterna. De twee jongens verschuilen zich in een oude houtzagerij. De oudere kerels komen ook binnen en wanneer ze hun bal gevonden hebben, vertrekken…Lire la suite
Als Daan Kiefsma (Kief) en teamgenoot Joeri naar huis fietsen zien ze hoe een groepje jongens met een bal een meisje pesten. Als ze ook Daan en Joeri pesten, pakt Joeri de bal af. De groep jongens komt hen achterna en ze verschuilen zich in een leegstaande houtzagerij. Maar zijn ze daar wel alleen? Zesde deel uit de serie 'Kief de goaltjesdief'*, speciaal geschreven voor voetballiefhebbers, die nog net te jong zijn om andere voetbalboeken zelf te kunnen lezen. Vlot geschreven in korte zinnen en eenvoudige bewoording. Met zwart-witte inktillustraties, ingekleurd met grijstinten. Ze zijn verschillend van grootte en digitaal bewerkt (achtergronden of op de voorgrond geplaatste dingen zijn wazig), waardoor ze soms een beetje op een foto lijken. Heerlijk leesboek voor voetballiefhebbers vanaf ca. 7 jaar.

Suggestions