Livre
Néerlandais

Het geheim van de voetbalgame

Gerard Van Gemert (auteur), Ivan & Ilia (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
De voetbalmatches op tv hebben precies dezelfde uitslag als de wedstrijden die Dolf op zijn spelcomputer speelt. Dolf denkt dat zijn spel in de toekomst kan kijken. Hij verklapt zijn geheim aan de mooie Lana. Opeens zitten er oudere jongens achter zijn spel aan.
Sujet
Games, Voetbal
Niveau de lecture
AVI E5, AVI 8, AVI 8, AVI M6
Titre
Het geheim van de voetbalgame
Auteur
Gerard Van Gemert
Dessinateur
Ivan & Ilia
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2012
82 p. : ill.
ISBN
9789025861179 (hardback)

Commentaires

In de reeks 'Het geheim van …' bestaan al 35 boeken, telkens gebaseerd op een sprankelend en jeugdig idee. Uitgeverij Leopold nodigt kinderen uit om hun idee voor een boek door te sturen. De jonge lezer bedenkt een goede titel, een spannend gegeven en leuke personages en dan gaat een bekend schrijver hiermee aan de slag. Voor Het geheim van de voetbalgame werd Gerard van Gemert gestrikt. De auteur staat bekend om zijn ijzersterke reeksen kinderboeken over sport zoals 'Kief de goaltjesdief', 'De stoere hockeybende', 'De Voetbalgoden' en 'Allsports Academie'. Hij vind het zelf ook heel leuk om het voetbalspel FIFA te spelen en daarom leek het hem wel iets om hier ook een spannend verhaal rond te maken in het kader van deze reeks.
Alles begint met de voetbaluitslagen op zondagavond. Dolf vindt het vreemd dat deze net dezelfde zijn als die van zijn voetbalgame FIFA. Hij zou dit natuurlijk aan niemand vertellen, maar hij zou wel eindelijk eens de poll kunnen winnen die ze alti…Lire la suite
Dolf is totaal verrast wanneer de voetbalwedstrijden op televisie hetzelfde eindigen als op zijn computerspel FIFA. Dit kan geen toeval zijn! Na grondig onderzoek weet hij zeker dat hij, sinds het spel crashte, alle wedstrijden goed kan voorspellen. Dolf vertelt dit alleen aan Lana, op wie hij verliefd is. Dan wordt Dolf door twee jongens opgewacht die zijn geheim kennen. Zij willen zijn spel. Het wensvervullende verhaal leest als een trein en zal met name jonge voetballiefhebbers aanspreken. Echt spannend wordt het niet, omdat op voorhand al duidelijk is dat alles goed komt. Het boek uit de serie ‘Geheim’ heeft vijftien hoofdstukken en verschillende zwart-witillustraties van verschillende grootte die de tekst aanvullen. Op het omslag wordt Dolf belaagd door twee jongens. Vanaf ca. 8 jaar.

Suggestions