Livre
Néerlandais

Molly Moon's ongelooflijke hypnoseboek

Georgia Byng (auteur)

Molly Moon's ongelooflijke hypnoseboek

Public cible:
9-11 ans et plus
Molly woont in een weeshuis waar ze altijd gepest en getreiterd wordt. Er verandert van alles als ze ontdekt dat ze hypnotische gaven heeft. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Molly Moon's ongelooflijke hypnoseboek
Auteur
Georgia Byng
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Molly Moon's incredible book of hypnotism
Éditeur
Amsterdam: Vassallucci, 2002
270 p.
ISBN
90-5000-619-1

Commentaires

De schrijfster van dit boek wordt in Engeland al de hemel in geprezen als de nieuwe J.K. Rowling én heeft de filmrechten van dit boek al weten te verkopen aan de producer van de Harry Potter-films. In Molly Moon's ongelooflijke hypnoseboek is de hoofdpersoon een tienjarig meisje. Het verhaal begint in Engeland maar verplaatst zich algauw naar Amerika, om later in Engeland te eindigen. Molly Moon wordt afgeschilderd als een bijzonder saai en onaantrekkelijk meisje; ze wordt vaak gepest door de andere kinderen én de directrice van het weeshuis. Natuurlijk droomt zo'n meisje ervan ooit beter, mooier en populairder te zijn dan alle anderen. Op een dag valt haar in de bibliotheek een dik hypnoseboek in handen, en daarmee verandert haar leven volledig. Molly blijkt razendsnel en uitstekend de kunst van het hypnotiseren te beheersen, en zo gaat ze vrolijk aan de slag. Het hondje van de directrice, maar ook de directrice zelf en vele anderen worden door Molly's monotone stem en haar pr…Lire la suite
De 10-jarige Molly Moon verblijft in een weeshuis, waar ze altijd gepest en getreiterd wordt door bijna het hele personeel, vooral de vreselijke directrice, en de medebewoners. Alleen met Rocky kan ze goed opschieten, maar wanneer hij geadopteerd wordt door een Amerikaanse familie, trekt Molly zich terug. Dan ontdekt ze dat ze over hypnotische gaven beschikt en op die wijze weet ze iedereen voor zich te strikken. Ze vertrekt naar Amerika waar haar allerlei spannende avonturen wachten. Heel vlot, fantasievol en humoristisch geschreven verhaal in 39 hoofdstukken, dat van begin tot eind de jonge lezer zal weten te boeien. Door de hynotische gave van de hoofdpersoon is er van alles mogelijk en komen onwaarschijnlijke situaties toch geloofwaardig over. Het verhaal is goed gestructureerd; binnen de hoofdstukken is sprake van een goed uitgewerkte spanningsboog. Aan het slot van het verhaal krijgt een en ander een andere wending, waardoor eerdere gebeurtenissen een iets andere lading krijgen…Lire la suite

À propos de Georgia Byng

Lady Georgia Mary Caroline Byng connue sous son nom d'écrivaine Georgia Byng, est née en 1966 dans le Winchester en Angleterre.

Biographie

Elle est une des cinq enfants du VIIIe comte de Straford. Georgia a trois frères et une sœur, elle est l'aînée des filles et la deuxième enfant du comte et de sa mère Jennifer May. Très jeune elle écrivait déjà des histoires pour enfants.

Elle a commencé sa carrière en tant qu'actrice puis s'est intéressée à l'écriture de la bande dessinée. Sa première BD s'est intitulée : The Sock Monsters (1995) puis Jack's Tree (2000) .

Elle se tourne ensuite vers la littérature de jeunesse en créant le personnage de Molly Moon, une petite fille qui trouve un livre sur l'hypnotisme et apprend à l'utiliser sur son entourage.

Mariée, elle vit à Londres et est mère de trois enfants, Tiger d'un premier mariage avec Daniel Chadwick et, Sky et Lucas …En lire plus sur Wikipedia