Een romance van kunstliefhebster Sophia en rodeokampioen Luke raakt verstrengeld met de herinneringen van de oude man Ira Levinson aan zijn toenmalige geliefde Ruth.
Titre
The longest ride
Directeur
George Tillman (Jr)
Antécédent bibliographique
Nicholas Sparks
Acteur
Britt Robertson Scott Eastwood
Compositeur
Mark Isham
Langue
Anglais
Éditeur
20th Century Fox Home Entertainment, 2015
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
ca. 123 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626088196

Commentaires

Romantische film uit 2015 van George Tillman Jr. met Britt Robertson (Under the dome) en Scott Eastwood (Fury), zoon van Clint Eastwood. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van bestsellerauteur Nicholas Sparks. In het ruige landschap van North-Carolina leren rodeoster Luke en studente Sophia elkaar kennen. Een mooi stel om te zien, maar ze leiden allebei een totaal ander leven. Sophia kan het op den duur niet meer aanzien als Luke voor de zoveelste keer in het ziekenhuis belandt door zijn risicovolle beroep. Een auto-ongeluk waarbij Luke en Sophia de oude man Ira kunnen redden, zorgt voor een wending in hun liefdesleven. Berend Jan Bockting (Volkskrant 9-4-’15) geeft 2 sterren: ‘The Longest Ride laat niets aan de verbeelding over. Het is tot op de millimeter uitgedacht drama. (…) Veilig en risicoloos, maar ook vertrouwd en zelfverzekerd: naar de ingrediënten van Sparks’ succesformule is het niet lang gissen.’ André Waardenburg (NRC 8-4-’15) geeft 3 sterren en vindt het ‘een …Lire la suite

À propos de George Tillman

George Tillman Jr. (né le 26 janvier 1969 à Milwaukee dans le Wisconsin) est un réalisateur, scénariste et producteur américain.

Biographie

Filmographie

Cinéma

  • 1997 : Soul Food
  • 2000 : Les Chemins de la dignité (Men of Honor)
  • 2009 : Notorious B.I.G. (Notorious)
  • 2010 : Faster
  • 2015 : Chemins croisés (The Longest Ride)
  • 2016 : Barbershop 3 de Malcolm D. Lee (producteur)
  • 2018 : The Hate U Give - La Haine qu'on donne (The Hate U Give)

Télévision