DVD
Anglais

The hate u give

George Tillman (directeur), Angie Thomas (antécédent bibliographique), Amandla Stenberg (acteur)
De 16-jarige Starr Carter gaat naar een dure particuliere school, maar woont in een arme wijk vol drugs en straatbendes. De spanning tussen die twee werelden loopt op als Starr getuige is van een schietincident waarbij haar jeugdvriend Khalil door een agent wordt gedood.
Sujet supplémentaire
3 sterren (Humo), Diversiteit (filmgenre)
Titre
The hate u give
Directeur
George Tillman (Jr)
Antécédent bibliographique
Angie Thomas
Acteur
Amandla Stenberg Regina Hall Russell Hornsby K.J. Apa Common 1972- Anthony Mackie
Compositeur
Dustin O'Halloran
Langue
Anglais
Éditeur
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2019
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2018
Durée
ca. 128 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits. Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden en andere talen Naar het gelijknamig boek van Angie Thomas
EAN
8712626084327

Commentaires

Drama van George Tillman (The longest ride) naar de Young Adult-bestseller* van Angie Thomas. Hoofdrolspeelster Amandla Stenberg was eerder te zien in The darkest minds, Everything, everything en The hunger games. De 16-jarige Starr Carter woont in een arme, voornamelijk Afro-Amerikaanse wijk die geregeerd wordt door drugdealers en straatbendes. Ze gaat niet naar de highschool in haar eigen buurt, maar naar een dure particuliere school met vooral blanke leerlingen. Daardoor moet ze voortduren schakelen tussen twee identiteiten: thuis niet te wit, op school niet te zwart. Na een feestje wordt Starr door haar jeugdvriend Khalil met de auto naar huis gebracht. De politie houdt hen staande en schiet Khalil neer, omdat ze denken dat hij gewapend is. Starr is de enige getuige en staat voor een moeilijke keuze: door te getuigen brengt ze haar eigen leven in gevaar, maar ook dat van haar familie en buurtgenoten. De recensenten geven 3-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) Wie de afgelopen ti…Lire la suite

À propos de George Tillman

CC BY 2.0 - Image by Montclair Film Festival

George Tillman Jr. (né le 26 janvier 1969 à Milwaukee dans le Wisconsin) est un réalisateur, scénariste et producteur américain.

Biographie

Filmographie

Cinéma

  • 1997 : Soul Food
  • 2000 : Les Chemins de la dignité (Men of Honor)
  • 2009 : Notorious B.I.G. (Notorious)
  • 2010 : Faster
  • 2015 : Chemins croisés (The longest Ride)
  • 2016 : Barbershop 3 de Malcolm D. Lee (producteur)
  • 2018 : The Hate U Give - La Haine qu'on donne (The Hate U Give)

Télévision