DVD
Anglais

Oliver & Co.

George Scribner (directeur), Charles Dickens (antécédent bibliographique)
Het weeskatje Oliver sluit in de straten van New York vriendschap met een stel brutale straathonden
Titre
Oliver & Co.
Directeur
George Scribner
Antécédent bibliographique
Charles Dickens
Langue
Anglais
Éditeur
Sans lieu de publication: Disney DVD, 2001
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1988
Durée
70 min.
Note
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans Taalkeuze: Engels, Frans, Nederlands, Pools Gebaseerd op het boek Oliver Twist van Charles Dickens
EAN
8711875928581

Commentaires

Disney animatieklassieker uit 1988 van regisseur George Scribner vrij gebaseerd op het klassieke verhaal van Charles Dickens. Deze keer is de hoofdrol echter voor het weeskatje Oliver dat in de straten van New York vriendschap sluit met een aantal brutale straathonden. Het eenzame, rijke meisje Jenny adopteert hem. Als Jenny wordt ontvoerd komen alle katten en honden in actie en beleven ze spannende avonturen. De film bevat diverse liedjes en de Engelse stemmen zijn van o.a. Billy Joel en Bette Mitler. De dvd bevat verschilllende extra's zoals de animatiefilm: 'Pluto: Puss cafe' uit 1949, een plakboek met tekeningen uit de film en 'The making of Oliver & Co Video trailer'. Leuk voor de jonge kijkers.

À propos de George Scribner

George Scribner est un animateur, réalisateur et scénariste américain né le 28 septembre 1952 à Panama au Panama.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 1988 : Oliver et Compagnie
  • 1990 : Le Prince et le Pauvre
  • 1994 : Le Roi lion avec Roger Allers (finalement remplacé par Rob Minkoff)
  • 2003 : Mickey's PhilharMagic
  • 2005 : Disneyland: The First 50 Magical Years

Scénariste

  • 1994 : Le Roi lion

Animateur