DVD
Anglais

Star Wars. Episode I, The phantom menace

George Lucas (directeur), John Williams (compositeur), Liam Neeson (acteur)
Eerste deel van de tweede Star Wars-trilogie waarin de voorgeschiedenis van de eerste trilogie wordt verteld en de aard van de geheimzinnige Force, de mythologische oorsprong van de Jedi-ridders wordt verklaard
Titre
Star Wars. Episode I, The phantom menace
Directeur
George Lucas
Compositeur
John Williams 1932- (US I)
Acteur
Liam Neeson Ewan McGregor Natalie Portman Jake Lloyd Ian McDiarmid
Langue
Anglais
Éditeur
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2001
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
1999
Durée
ca. 133, 360 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans Digitally THX mastered Disc 2 bevat extra's
EAN
8712626010272

Commentaires

Eerste deel van de tweede Star Wars-trilogie. De eerste trilogie bevat : Star Wars, Return of the Jedi, The empire strikes back.In dit eerste deel, getiteld Phantom Menace wordt de voorgeschiedenis van de eerdere drie films uitgelegd. De aard van de geheimzinnige Force, de mythologische oorsprong van de Jedi-ridders ,wordt verklaard. Volkskrant (Ronald Ockhuysen) : 'Wie denkt dat techniek een middel is om een sterk verhaal te vertellen, komt bij The phantom menace bedrogen uit. Maar wie bereid is het verhaal te beschouwen als een sleutel tot illusie, kan zijn hart ophalen.' Trouw (Saskia Bosch) : '(...) De film biedt twee uur visueel spektakel(...).' De film was een enorm bioscoopsucces. De dvd bevat ongeveer 6 uur aan extra's waaronder een groot aantal documentaires zoals The beginning, The making of etc. Deze dvd staat hoog in de top-tien van de best verkochte dvd's maar was tijdelijk niet leverbaar.

À propos de George Lucas

George Lucas /d͡ʒɔːɹd͡ʒ lukəs/ est un réalisateur, scénariste et producteur américain né le 14 mai 1944 à Modesto en Californie.

Issu de l'école de cinéma de l'université de Californie du Sud à Los Angeles, il cofo…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions