Livre
Néerlandais
Techniek, tactiek en theorie van het in-line skaten.
Sujet supplémentaire
Skaten, Informatieve werken, Inlineskating
Titre
Skaten
Auteur
Georg Ladig Frank Rüger
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Richtig Inline-skaten
Éditeur
Baarn: Tirion, 2006
127 p. : ill.
ISBN
90-4390-692-1

CommentairesSkaten van de Duitse skate-instructeurs G.Ladig en F. Rüger is een nieuwe uitgave in de degelijke en mooi geïllustreerde reeks sportboeken van de Nederlandse uitgeverij Tirion.

Ook in dit handboek voor skaters wordt uitgegaan van een korte historiek van deze nog jonge en spectaculaire sport. Met Duitse degelijkheid wordt in een uitgebreid hoofdstuk 'Fysica en biomechanica' toegelicht hoe voortstuwing en weerstand werken en wat zo typisch is voor de skatebeweging, waarbij je je benen zij- en achterwaarts uitslaat en toch vooruitkomt. Door de schema's en regels gaan een aantal bladzijden van het boek wel erg op een handboek fysica lijken, maar gelukkig kan de skater in spe of de volleerde skater die geen zin heeft in mechanica, zich storten op hoofdstukken over de juiste uitrusting, de basistechnieken of het fellere werk.

Zoals dat in deze reeks de goede gewoonte is, worden de vele bewegingen en disciplines van het skaten prachtig geïllustreerd door tal va…Lire la suite
De auteurs van dit basisboek voor in-line skaten zijn professionele instructeurs en beoefenaars van deze zeer populaire sport. Op een zakelijke en onderhoudende wijze worden diverse aspecten van het skaten in de hoofddisciplines fun, fitness, hockey, agressive and speed skating gegeven. Het boek schetst een moderne, innovatieve en rijpe sport voor diverse leeftijdsgroepen. Naast een duidelijke uiteenzetting van fysica en biomechanica, technieken en disciplines komen ook de juiste uitrusting, risico's en gezondheidsaspecten aan bod. Het is de auteurs gelukt een overzichtelijk vademecum van het skaten te scheppen. Bevat kleurenfoto's, kaders, grafieken en een woordenlijst. Geschikt voor een breed publiek.