Livre
Néerlandais

Survivalgids voor de jonge avonturier

Geert Van Speybroek (auteur), Paul De Becker (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Hoe pak je een rugzak zo efficiënt mogelijk in? Hoe lees je kaart en kompas? Hoe bouw je een kamp en leg je stevige knopen? Allerlei survivaltechnieken worden uitgelegd. Met tekeningen en checklists.
Titre
Survivalgids voor de jonge avonturier
Auteur
Geert Van Speybroek
Dessinateur
Paul De Becker
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2012
122 p. : ill.
ISBN
9789002247583 (paperback)

Commentaires

Survival is in, en dat weet Geert Van Speybroek maar al te goed. Als ervaringsdeskundige — door onder andere z’n deelname aan het programma Expeditie Robinson en zijn eigen trekking- en survivalschool — schrijft hij hier een boek voor de jonge en avontuurlijke natuurliefhebber. Enig en origineel in zijn soort is dit soort publicatie zeker niet, maar Van Speybroek slaagt er wél in om volledig en beknopt tegelijkertijd te zijn, en dat is best een kunst. Een blik op de overzichtelijke inhoudstafel toont de veelheid aan onderwerpen: gaande van meeneemlijstjes en een goede voorbereiding tot veiligheid, EHBO en allerhande survival- en oriëntatietechnieken. Hoofdstuk per hoofdstuk, met een logische opbouw, wordt alles eenvoudig, helder en gestructureerd uit de doeken gedaan. Deze survivalgids is een echt eigentijds doeboek met duidelijke stappenplannen, handige informatie, lijstjes en tips. De auteur gebruikt bovendien klare taal.
De lay-out nodigt uit om te doorbladeren en te s…Lire la suite
Mooie, handzaam vormgegeven gids (met flappen en sluitelastiek) voor jonge avonturiers die willen leren en beleven hoe het is om in de vrije natuur te overleven. De gids is opgezet als een spannende voorbereidings- en ontdekkingstocht. Als je serieus oog in oog met alles wat je in de ‘wilde’ en ‘onberekenbare’ natuur kan overkomen, kennis wilt maken met overleven, dan is het vereist dat je je survivaltocht goed voorbereidt; een (reis)plan maakt; natuurlijk denkt aan veiligheidsaspecten; weet welke methodieken voor eerste hulp bij ongelukjes je moet kennen; zicht krijgt op wat je in de natuur allemaal aan sporen kunt ontdekken; technieken leert beheersen om écht te overleven; weet wat je zou kunnen en moeten doen in noodsituaties. Elk hoofdstuk is minutieus opgezet. Het wordt overzichtelijk en puntsgewijs ingeleid. Kleine deelhoofdstukjes met basisinformatie, verlucht met tal van kleinere en grotere illustraties (basiskleur groen), denklijstjes, tips, checklijsten en oefenopdrachten, m…Lire la suite

Survivalgids voor de jonge avonturier

Deze survivalgids is een praktisch handboek voor de jonge kampeerder. Tekst en illustraties in groen- en bruintinten brengen je helemaal in de gepaste sfeer van buiten zijn in de natuur. Het boek is in zeven hoofdstukken opgedeeld, van een goede voorbereiding, het opstellen van een reisplan, over veiligheid en eerste hulp tot het ontdekken van de natuur, survivaltechnieken en noodstituaties. Op het einde vind je alles samengevat op enkele handige survivalkaartjes. De onderhoudende tekst is eenvoudig en de inhoud best wel handig en interessant. Een heleboel lijstjes zorgen ervoor dat je niets vergeet en dat je weet waar je op moet letten. Met tips over wat je moet meenemen, hoe je je materiaal best verzorgt en hoe je een kampplaats organiseert, is elke (wild)kampeerder wel gediend. De echte survivaltips over bijvoorbeeld het zoeken van voedsel en drinkwater, zijn dan weer wat minder toepasselijk en bruikbaar voor kinderen, gezien ze allicht nooit in dergelijke situatie terecht komen…Lire la suite

Survivalgids voor de jonge avonturier

Deze survivalgids is een stevig exemplaar, zowel qua vormgeving als qua inhoud. Het boek is uitgevoerd in een stevige kartonnen kaft met elastiek en bezit dikke bladen met afgeronde hoeken. De lay-out is zeer werkzaam en overzichtelijk. Er zijn duidelijke paginanummers en op elke bladzijde zie je in één oogopslag in welk hoofdstuk je zit. Het boek is opgebouwd uit zeven hoofdstukken die op zich weer onderverdeeld zijn in een aantal belangrijke thema’s. In de inleiding wordt verteld hoe je het boek kan gebruiken. Van de voorbereiding van de tocht, over eerste hulp en sporen lezen tot survivaltechnieken en noodsituaties het hoofd bieden, het staat er allemaal in. Achteraan in het boek vind je ook nog handige survivalkaartjes, die je kan uitknippen en meenemen. Je vindt er o.m. sjortechnieken, spoorafdrukken, checklist EHBO-doos en een trekkerspas. Een prachtig, leeftijdloos boek voor wie van avontuur houdt.