Livre
Néerlandais

Jij lievert

Geert De Kockere (auteur), Sabien Clement (dessinateur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Titre
Jij lievert
Auteur
Geert De Kockere
Dessinateur
Sabien Clement
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2005
[44] p. : ill.
ISBN
90-5838-138-2

Commentaires

Jij lievert, een boek met speelse tekstjes van Geert De Kockere en zwierige tekeningen van Sabien Clement, kun je intussen haast een klassieker in de categorie 'geschenkboeken' noemen. Het boek verscheen voor het eerst in 2002, en in januari 2010 kwam er een vierde druk uit. Omdat Jij lievert vooral liefde, sensualiteit en voorzichtige seksualiteit uitstraalt, zie je het ieder jaar in de Valentijnsperiode steevast opduiken in de boekhandels.

De tekstjes van Geert De Kockere houden het midden tussen gedichten en poëtisch verwoorde bedenkingen. Vaak lijken ze een verband te zoeken tussen de liefde en taal, zoals 'Ik was weer eens / aan het schrijven. / Wat doe je? vroeg je. / Ik ververs onze liefde, zei ik.' De Kockere grossiert in woordspelingen, letterlijke en figuurlijke betekenissen worden moeiteloos samengevoegd. Soms zijn de grapjes leuk gevonden en ontlokken ze een glimlach ('Vrijen, zei ik, / is vaak een kwestie / van grammatica. / Hoezo? vroeg je. / Als he…Lire la suite
Teksten en tekeningen over de liefde in gewild onbeholpen stijl. Taalkundig wordt er gestoeid met de spelling en illustratief met lichaamsvormen en het erotische spel. Om de onschuld en lichtheid van deze uitingen te benadrukken werd als boekvorm voor het kinderprentenboek gekozen. Vermeld wordt dat niets uit de uitgave zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever op welke wijze dan ook openbaar mag worden gemaakt, daarnaast wordt er de aandacht op gevestigd, dat geen enkele tekst meer dan 160 lettertekens bevat zodat je alle gedichten als SMS- en aan elkaar cadeau kunt doen. Kortom, een uitgave die uitblinkt in tegenstrijdigheden. Geschikt voor liefhebbers van erotische strips.

Suggestions