DVD
Anglais

Charlotte's web

Gary Winick (directeur), E.B. White (antécédent bibliographique), Danny Elfman (compositeur)
Varkentje Wilbur zal in de winter geslacht worden. Het meisje Fern bedenkt samen met spin Charlotte een plan om hem te redden. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Charlotte's web
Directeur
Gary Winick
Antécédent bibliographique
E.B. White
Compositeur
Danny Elfman 1953-
Acteur
Dakota Fanning
Langue
Anglais
Éditeur
Paramount, 2007
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2006
Durée
ca. 93 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Vlaams, Nederlands, Engels
EAN
8714865553770

Commentaires

Live-action verfilming uit 2006 door regisseur Gary Winick van het klassieke Amerikaanse kinderboek* van E.B. White uit 1952. Het pratende biggetje Wilbur is te klein voor de slacht en wordt door de dochter des huizes gered. Wilbur sluit vriendschap met Charlotte de spin (die digitaal geanimeerd is). Als kerst nadert en Wilbur bang is om geslacht te worden, bedenkt Charlotte een heel slim plan. De stemmen worden in de Amerikaanse versie gesproken door beroemdheden als Julia Roberts, John Cleese, Ophra Winfrey en Robert Redford, in de Nederlandse versie spreekt Astrid Joosten de rol van Charlotte. Mark Moorman (Het Parool 20-12-'06): 'Het resultaat is een in technisch opzicht zeer overtuigende film die uiterlijk doet denken aan de heerlijke boerderijdierenfilm Babe, maar dan zonder het scherpe gevoel voor humor. De dialogen zijn te braaf, evenals de gemoderniseerde dierengrapjes. (..) echte ontroering [maakt] helaas plaats voor de al te opdringerige schattigheid van biggetje Wilbur en …Lire la suite

À propos de Gary Winick

CC BY 2.5 - Image by Meutia Chaerani / Indradi Soemardjan http://www.indrani.net

Gary Winick est un producteur et réalisateur américain né le 31 mars 1961 et mort le 27 février 2011

Filmographie

Réalisateur

  • 1989 : Heure Limite (Curfew)
  • 1991 : Out of the rain
  • 1995 : Sweet nothing
  • 1998 : The Tic Code
  • 2000 : Sam the man
  • 2002 : Séduction en mode mineur (Tadpole)
  • 2004 : 30 ans sinon rien (13 Going on 30)
  • 2007 : Le Petit Monde de Charlotte (Charlotte's Web)
  • 2009 : Meilleures Ennemies (Bride Wars)
  • 2010 : Lettres à Juliette (Letters to Juliet)

En lire plus sur Wikipedia