DVD
Anglais

De klokkenluider van de Notre Dame

Gary Trousdale (directeur), Kirk Wise (directeur), Victor Hugo (antécédent bibliographique)
Quasimodo, de gebochelde klokkenluider van de Notre Dame, sluit vriendschap met de zigeunerin Esmeralda. Vanaf ca. 8 jaar.
Titre
De klokkenluider van de Notre Dame
Directeur
Gary Trousdale Kirk Wise
Antécédent bibliographique
Victor Hugo
Compositeur
Alan Menken 1949-
Titre uniforme
The hunchback of Notre Dame
Langue
Anglais
Éditeur
Disney DVD, [2013]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1996
Durée
87 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Nederlands, Vlaams, Pools, Tsjechisch, Hongaars, Slowaaks Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Pools, Tsjechisch, Hongaars, Slowaaks Walt Disney productie
EAN
8711875930461

Commentaires

Disney animatieklassieker uit 1996 van de regisseurs Gary Trousdale en Kirk Wise, vrij gebaseerd op de roman van Victor Hugo. In het 15e-eeuwse Parijs woont de mismaakte klokkenluider Quasimodo in de toren van de Notre Dame. Tegen de wens van zijn opvoeder, de strenge rechter Frollo, verlaat hij tijdens het Zottenfestival zijn toren en sluit vriendschap met de zigeunerin Esmeralda. Peter van Bueren (Volkskrant 28-11-'96): '(...) het verhaal wordt teruggebracht tot ongecompliceerde karakters, uitgewerkt in een eenvoudig verhaal met simpele goed- en kwaad-tegenstellingen (...) hoge technische kwaliteit. De mensen van Disney slaagden er opnieuw in een film te maken die een groot familiepubliek ongetwijfeld genoegen zal schenken, en zo voldoet aan zijn eigen pretenties.' Cinema.nl geeft 3 sterren: 'Victor Hugo's klassieke, tragische roman wordt in een vrolijk jasje gestoken (...) Serieuze kost voor jonge kijkers.' De film ontving verschillende prijzen en nominaties o.a. een Oscarnominatie…Lire la suite

À propos de Gary Trousdale

CC BY-SA 3.0 - Image by Boungawa

Gary Trousdale, de son vrai nom Gary A. Trousdale, est un réalisateur, scénariste, acteur, animateur et storyboardeur américain né le 8 juin 1960 à La Crescenta-Montrose, en Californie, aux (États-Unis).

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 1989 : Cranium Command
  • 1991 : La Belle et la Bête coréalisé avec Kirk Wise
  • 1996 : Le Bossu de Notre-Dame coréalisé avec Kirk Wise
  • 2001 : Atlantide, l'empire perdu coréalisé avec Kirk Wise
  • 2005 : Les Pingouins de Madagascar
  • 2007 : Joyeux Noël Shrek !
  • 2010 : Shrek, fais-moi peur ! coréalisé avec Raman Hui
  • 2011 : Thriller Night
  • 2011 : The Pig Who Cri…En lire plus sur Wikipedia