DVD
Anglais

Atlantis : de verzonken stad

Gary Trousdale (directeur), Kirk Wise (directeur), James Newton Howard (compositeur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
De taalkundige Milo leidt in 1914 een succesvolle expeditie naar het gezonken rijk van Atlantis
Titre
Atlantis : de verzonken stad
Directeur
Gary Trousdale Kirk Wise
Compositeur
James Newton Howard 1951-
Titre uniforme
Atlantis : the lost empire
Langue
Anglais
Éditeur
Disney DVD, 2002
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2001
Durée
92 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans Walt Disney productie
EAN
8711875935046

Commentaires

De 40ste Disney classic is een spannend onderwateravontuur van regisseurs Gary Trousdale en Kirk Wise die eerder De kleine zeemeermin en Belle en het beest maakten. In Atlantis, een zeer dure animatiefilm, deze keer geen sprekende dieren, geen dans en geen liedjes. Het avontuurlijke verhaal speelt zich af in 1914, waarneer de taalkundige Milo Thatch een onderwaterexpeditie leidt naar het gezonken rijk van Atlantis. Niet alle expeditieleden hebben echter wetenschappelijk motieven en enkelen willen de schat van Atlantis stelen. Pauline Kleijer (Volkskrant 15-11-'01): 'Atlantis ziet er gedeeltelijk erg goed uit; de actiescenes en achtergronden zijn vaak schitterend, de personage daarentegen bijzonder lelijk. Ook het scenario is half geslaagd: soms grappig en cynisch, dan weer voorspelbaar braaf. (...) moet vooral ook een volwassen publiek aanspreken.' Bianca Stigter (NRC 14-11-'01): 'De tekenstijl (...) is minder zoet en grappig en combineert de harde grafische lijnen van een stripboek m…Lire la suite

À propos de Gary Trousdale

CC BY-SA 3.0 - Image by Boungawa

Gary Trousdale, de son vrai nom Gary A. Trousdale, est un réalisateur, scénariste, acteur, animateur et storyboardeur américain né le 8 juin 1960 à La Crescenta-Montrose, en Californie, aux (États-Unis).

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 1989 : Cranium Command
  • 1991 : La Belle et la Bête coréalisé avec Kirk Wise
  • 1996 : Le Bossu de Notre-Dame coréalisé avec Kirk Wise
  • 2001 : Atlantide, l'empire perdu coréalisé avec Kirk Wise
  • 2005 : Les Pingouins de Madagascar
  • 2007 : Joyeux Noël Shrek !
  • 2010 : Shrek, fais-moi peur ! coréalisé avec Raman Hui
  • 2011 : Thriller Night
  • 2011 : The Pig Who Cri…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions