Livre
Néerlandais

Het islamitische rijk

Gary E. Barr (auteur)

Het islamitische rijk

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
In woord en beeld wordt informatie gegeven over het leven van mensen in het islamitische rijk en wordt verteld hoe je zelf allerlei voorwerpen uit die tijd kunt maken. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Het islamitische rijk
Auteur
Gary E. Barr
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Islamitic empire
Titre parallèle
Het islamitsche rijk
Éditeur
Etten-Leur: Corona, 2009
32 p. : ill.
ISBN
9789055662975

Commentaires

Het Islamitische Rijk behandelt de geschiedenis van de Islam en begint met de uitgestrektheid van het Islamitische Rijk dat gebaseerd was op de Koran. Onderaan bladzijde één start een tijdslijn die de lezer de kans geeft de Islam in een bredere geschiedenis te situeren. In hoofdstuk twee komt het gouden tijdperk van de Islam (750 -- 1050 n. C.) aan bod, met een grote bloei van wetenschap en kunst, respect voor andere godsdiensten en welvaart in grote delen van het rijk. Die welvaart was o.m. te danken aan het ontstaan van de karavanen die in het rijk een geoliede economische machine vormden. Een andere oorzaak was de goede kennis van landbouwtechnieken, zoals irrigatie. In hoofdstuk drie staat Gary E. Barr stil bij de manier waarop mensen feest vierden en plezier maakten.
Hoe het dagelijkse leven eruit zag in het Islamitische Rijk leren we in hoofdstuk vier, onder de vorm van een aantal projecten die voornamelijk uit knutselopdrachten bestaan, zoals het bakken van Arabische…Lire la suite
In dit deel uit de serie 'Levend verleden'* wordt beknopte informatie gegeven over het islamitische rijk. Deze informatie is verdeeld over een viertal hoofdstukken waarin niet alleen veel geschiedkundige feiten een plek krijgen (lastig te lezen voor de doelgroep, bovenbouw basisschool), maar ook aandacht wordt geschonken aan het dagelijks leven, kleding, eten en drinken etc. Dat gebeurt in een veel prettiger, toegankelijker en lossere stijl. Hierdoor krijgt de lezer meer inzicht in de riten van moslims. Leuk zijn de in hoofdstuk vier beschreven activiteiten als het bakken van Arabische pannenkoekjes (inclusief een stap-voor-stap-recept), een kalligrafeeropdracht en een spel. Met de vele afbeeldingen in kleur ziet het boek er verzorgd uit. Met een verklarende woordenlijst, een verwijzing naar andere boeken, een pagina met tips voor leerkrachten en een register. Vanaf ca. 10 jaar.