In Calcutta wordt de vijfjarige Saroo verdwaald aangetroffen en later door Australische adoptieouders opgevoed. Als Saroo volwassen is gaat hij op zoek naar zijn familie in India.
Sujet
India, Adoptie
Titre
Lion
Directeur
Garth Davis
Antécédent bibliographique
Saroo Brierley
Compositeur
Hauschka 1966- Dustin O'Halloran 1971-
Acteur
Dev Patel Nicole Kidman Rooney Mara David Wenham
Langue
Anglais
Éditeur
E One, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
ca. 113 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans Gebaseerd op A long way home, de autobiografie van Saroo Brierley
EAN
8713045248635
mooov

Commentaires

Het speelfilmdebuut van de Australische regisseur Garth Davis (Top of the lake) is gebaseerd op een waar verhaal, zoals verteld in het boek ‘Mijn lange weg naar huis’.* In 1986 woont de 5-jarige Saroo in een dorpje in Noord-India. Wanneer hij met zijn oudere broer op het station op zoek naar werk is valt hij in een treincoupé in slaap en kan er pas dagen later weer uit, in Calcutta. Hij spreekt de taal niet en zwerft over straat, totdat hij in een weeshuis belandt en wordt geadopteerd door een echtpaar in Tasmanië. Twintig jaar later gaat hij op zoek naar zijn biologische familie. Dev Patel (The man who knew infinity; Chappie) is de oudere Saroo, Nicole Kidman en David Wenham zijn ouders, Roony Mara zijn vriendin. De recensenten geven 3 of 4 sterren. Berend Jan Bockting (Volkskrant 12-1-’17) vindt het eerste deel ‘een rauw en energiek drama’, mede dankzij natuurtalent Sunny Pawar, maar het vervolg ongeïnspireerd, clichématig en sentimenteel. Maricke Nieuwdorp (AD 12-1-‘17): ‘(…) Lion …Lire la suite

À propos de Garth Davis

Garth Davis est un réalisateur australien, né le 23 septembre 1974 à Brisbane.

Filmographie

  • 2013 : Top of the Lake (4 épisodes)
  • 2016 : Lion
  • 2018 : Marie Madeleine (Mary Magdalene)

Distinctions

Nominations

  • British Academy Television Awards 2013 : Meilleur réalisateur pour une mini-série ou un téléfilm pour Top of the Lake (2013) partagé avec Jane Campion.
  • Primetime Emmy Awards 2013 : Primetime Emmy Award de la meilleure réalisation pour une mini-série pour Top of the Lake (2013) partagé avec Jane Campion.

Liens externes