Livre
Néerlandais

Dansen met de duivel

Gard Sveen (auteur), Carla Joustra (traducteur), Kim Snoeijing (traducteur)
Een kind wordt vermist en rechercheur Tommy Bergmann maakt zonder toestemming van zijn bazen in Litouwen jacht op een seriemoordenaar die officieel dood is en een sekte die officieel al lang uitgestorven is.
Titre
Dansen met de duivel
Auteur
Gard Sveen
Traducteur
Carla Joustra Kim Snoeijing
Langue
Néerlandais
Langue originale
Norvégien
Titre original
Blod i dans
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2018
237 p.
ISBN
9789400509207 (paperback)

Commentaires

Een dertienjarig meisje, Amanda, wordt vermist. Rechercheur Tommy Bergmann, de enige bij de Oslose politie die gelooft dat ze nog leeft, moet van zijn superieuren de zaak loslaten, maar dat doet hij niet. Dat kan hem definitief zijn baan kosten. De vermissing lijkt te passen in het patroon van een seriemoordenaar, maar die zit sinds het vorige deel van deze serie, 'De hitte van de hel'*, veroordeeld en wel in een rolstoel. Bergmann verdenkt iemand anders en ontdekt een mogelijk verband met een christelijke sekte. Hij reist af naar Litouwen, op zoek naar een man die officieel dood is en naar de sekte die officieel al lang niet meer bestaat. Ondertussen speurt zijn collega Susanne Bech verder in Noorwegen en Zweden en ontdekt een clou voor de mogelijke verblijfplaats van Amanda, die eigenlijk al in het begin van het verhaal gevonden had kunnen worden, als de rechercheurs meer hadden samengewerkt. Bergmann als fictiefiguur is helaas geen innemende politieman van het kaliber van Harry Hol…Lire la suite

À propos de Gard Sveen

Gard Sveen, né le 8 mars 1969 est une écrivain norvégien, auteur de roman policier.

Biographie

Il travaille comme conseiller au ministère norvégien de la Défense.

En 2013, il publie son premier roman Den siste pilegrimen, grâce auquel il est lauréat du prix Riverton 2013, du prix Clé de verre 2014 et du prix Palle-Rosenkrantz 2016, devant ainsi le tout premier écrivain à remporter ces trois récompenses pour un premier roman. Le héros récurrent de ses romans est l'inspecteur Tommy Bergman.

Œuvre

  • Den siste pilegrimen (2013)
  • Helvete åpent (2015)
  • Blod i dans (2016)

Prix et distinctions

Prix