Livre
Néerlandais

Creaties van papier en karton

Gaetane Lannoy (auteur)

Creaties van papier en karton

Public cible:
6-8 ans et plus
Uitleg hoe je zelf allerlei knutsels van papier en karton kunt maken. Soms heb je daarbij de hulp van een ouder iemand nodig. Met foto's en tekeningen in kleur. Vanaf ca. 6 t/m 12 jaar.
Titre
Creaties van papier en karton
Auteur
Gaetane Lannoy
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Ça cartonne
Éditeur
Sans lieu de publication: Casterman, 2009
93 p. : ill.
ISBN
9789030362371 (hardback)

Commentaires

In dit kleurrijke boek stelt Gaëtane Lannoy iets meer dan veertig creaties van papier en karton voor. Op telkens één of twee pagina's legt ze aan de hand van tekeningen en foto's uit hoe je tot het eindresultaat komt. Op bijna elke bladzijde duikt ook een grappig haasje op als illustratie.
Het merendeel van de creaties wordt gemaakt met alledaagse zaken, zoals eierdoosjes, kaasdoosjes en repen karton. Dat levert verrassende resultaten op; zo verandert een oude landkaart in een zelfgemaakt ganzenspel. Bij de werkjes zelf wordt ingegaan op de benodigdheden, de verschillende stappen en een mogelijke variant. Een enkele keer is er ook een tip. De ? vaak net iets moeilijkere ? variant wordt niet verder toegelicht en slechts bij uitzondering illustreert een foto wat er bedoeld wordt.
Ook elders is de uitleg nogal summier. Zo bestaat stap drie van het aankleedkonijn uit het verven van de ene zijde en het aangeven van de omtrek met zwarte viltstift, terwijl in stap vier meteen het verve…Lire la suite
Stapsgewijs in korte teksten en bijbehorende potloodtekeningen en foto's in kleur wordt verteld hoe een eenvoudige knutsel van papier of karton te maken: duidelijk en op een enkel idee na, volledig en in detail uitgevoerd, voor zover mogelijk. Basistechnieken als knippen, plakken en vouwen zijn noodzakelijk, plus hulp van ouderen, zeker bij het lezen en overnemen van de door elkaar lopende patronen achterin het boek. Stevig gebonden boek, zorgvuldig en aantrekkelijk opgebouwd met genummerde patronen en het benodigde alledaagse papier en teken-/knutselmateriaal. De auteur is bekend van eerder verschenen, goed lopende creatieve boeken. Hoewel volgens de uitgever bestemd voor 4-12-jarigen, met nadruk op de kleinsten, waarbij soms geadviseerd wordt een volwassene te laten helpen, lijkt het boek eerder bestemd voor ca. 6- tot en met 12-jarigen. Tegelijk verschijnt in dezelfde uitvoering 'Creatief voor de vier jaargetijden' van Delphine Glachant*.