Flipback
Néerlandais

Mijn allerliefste schat

Gabriel Tallent (auteur), Jan De Nijs (traducteur)
Een meisje van veertien trekt vrijwel alleen op met haar vader totdat haar vriendschap met een jongen leidt tot een crisis in haar leven en in haar relatie tot haar vader.
Titre
Mijn allerliefste schat
Auteur
Gabriel Tallent
Traducteur
Jan De Nijs
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
My absolute darling
Éditeur
[Amsterdam]: Dwarsligger, © 2018
715 p. ; 12 cm
ISBN
9789049806378 (paperback)

Commentaires

Het verhaal van een meisje van veertien, Turtle Alveston, dat samen met haar vader Martin op een afgelegen plek woont in een onherbergzaam gebied van de VS. De twee zijn sterk op elkaar aangewezen en Martin leert zijn dochter allerlei dingen over overleven in de ruige natuur; ook schietles is een belangrijk element in haar opvoeding. Martin is een zeer strikte leermeester die soms sadistische leermethodes gebruikt. En zijn liefde voor Turtle is zo absoluut dat incest er deel van uitmaakt. Pogingen van goedwillende mensen, een leerkracht en een opa, om Turtle hulp te bieden, lopen op niets uit, deels omdat Turtle zelf ambivalent is over haar relatie met haar vader. Er komt een crisis als Turtle een vriend krijgt en Martin zijn extreem gewelddadige bezitterigheid toont. Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Turtle. Dit is een meeslepend geschreven boek met poëtische passages over de natuur, maar de lezer moet wel een sterke maag hebben, want het geweld en de incestueuze s…Lire la suite

À propos de Gabriel Tallent

Gabriel Tallent est un écrivain américain né en 1987 à Santa Fe, au Nouveau-Mexique. Il est connu pour être l'auteur du roman My Absolute Darling, paru aux éditions Gallmeister en 2018 et traduit en français par Laura Derajinski.

Biographie

Gabriel Tallent naît en 1987 à Santa Fe, au Nouveau-Mexique. Il grandit à Mendocino, en Californie. Il est élevé par deux femmes, sa mère biologique, l'essayiste Elizabeth Tallent, et sa compagne, l'antiquaire Gloria Rogers.

Il est titulaire d'un baccalauréat universitaire en littérature du 18ème siècle de l'université Willamette, obtenu en 2010. Il a travaillé pendant deux ans en tant que chef d'équipe pour l'association Northwest Youth Corps.

Gabriel Tallent a publié des nouvelles pour plusieurs magazines, dont le Narrative et le St. Petersburg Review. Son premier roman, My Absolute Darling, est publié en En lire plus sur Wikipedia