Titre
Het leven is vurrukkulluk
Directeur
Frans Weisz
Antécédent bibliographique
Remco Campert
Acteur
Reinout Scholten van Aschat Géza Weisz Romy Louise Lauwers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Just Entertainment, © 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2018
Durée
ca. 97 minuten
Note
Nederlands gesproken
EAN
8711983967458

Commentaires

Regisseur Frans Weisz (Op afbetaling; Bij nader inzien) had al vanaf begin jaren zestig het plan de roman van Remco Campert (1961) te verfilmen. Nu is dat gelukt met in een van de hoofdrollen zijn zoon Géza en Theo Nijman als scenarioschrijver. Nijman verplaatste de gebeurtenissen naar Amsterdam anno nu, maar de interieurs, de kleding, taal en gedachtewereld van de hoofdpersonen zijn die van de jaren zestig. Ook gaf hij de personages meer achtergrond. Het verhaal begint met de twee vrienden, schrijver Boelie (Weisz) en jazzmuzikant Mees (Reinout Scholten van Aschat), die op een warme zondag rondhangen in het Vondelpark. Ze ontmoeten het mooie meisje Panda (Romy Lauwers). De andere verhaallijnen gaan over het lang getrouwde stel Etta en Ernst-Jan en het ooit verliefde stel Rosa Overbeek en Kees Bakels. De recensenten geven 2 of 3 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) Het resultaat is een oer-Hollandse, bij vlagen geïnspireerde romcom, waar de liefde voor het boek van afspat. Maar de fil…Lire la suite

À propos de Frans Weisz

CC BY-SA 3.0 nl - Image by (...) Punt / Anefo

Frans Andor Benjamin Weisz dite Frans Weisz, né le 23 juillet 1938 à Amsterdam, est un réalisateur et scénariste néerlandais.

Biographie

D'origine polonaise par son père Géza L.Weisz (1904-1944) et fils de Sara Drielsma (1904-1979). Il est le père de l'acteur néerlandais Géza Weisz.

Filmographie

  • 1964: Gli eroi di ieri, oggi, domani
  • 1964 : Een zondag op het eiland van de Grande Jatte
  • 1966 : Het Gangstermeisje
  • 1972 : De Inbreker
  • 1973 : Lilly
  • 1975 : Happy Days Are Here Again
  • 1975 : Rooie Sien
  • 1981 : Charlotte
  • 1982 : A Hot Summer Night : co-réalisé avec Shireen Strooker
  • 1987 : Havinck
  • 1989 : Leedvermaak
  • 199…En lire plus sur Wikipedia