Laatste film uit het drieluik van Frans Weisz over een joodse familie die worstelt met de erfenis van de holocaust
Titre
Happy end
Directeur
Frans Weisz
Antécédent bibliographique
Judith Herzberg
Compositeur
Theo Nijland
Acteur
Pierre Bokma Rijk De Gooyer 1925-2011 Kitty Courbois
Langue
Néerlandais
Éditeur
Video Film Express, 2009
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2009
Durée
87 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Engels Gebaseerd op het theaterstuk Simon van Judith Herzberg Vormt samen met Leedvermaak (deel 1) en Qui vive (deel 2) een trilogie
EAN
8713053012891

Commentaires

Nederlands psychologisch drama uit 2009 van Frans Weisz, gebaseerd op een toneelstuk van Judith Herzberg. Met Pierre Bokma, Kitty Courbois, Peter Oosthoek e.a. Vervolg op Leedvermaak* (1989) en Qui vive** (2001). Laatste film uit het drieluik van Frans Weisz over een joodse familie die worstelt met de erfenis van de holocaust. De familie is bijeengekomen omdat stamvader Simon ernstig ziek is. Om te beslissen wat er met Simon moet gebeuren maar ook om oude vetes uit te vechten, problemen op te rakelen en geheimen te onthullen. Dana Linssen (NRC 30-9-'09) geeft 2 (van 5) balletjes: 'Happy End is, net als de twee eerdere delen, vooral een film die met woorden is geschilderd. De kracht en de emotie liggen in de pauzes, de stiltes, wat wel gezegd wordt en wat niet. Met deze topcast, die in twintig jaar die het project omspant gelijk is gebleven, mag je ook wel verwachten dat dat met kunde gebeurt. Maar het maakt deze keer dramatisch en dramaturgisch relatief weinig indruk, omdat er zoveel …Lire la suite

À propos de Frans Weisz

CC BY-SA 3.0 nl - Image by (...) Punt / Anefo

Frans Andor Benjamin Weisz dite Frans Weisz, né le 23 juillet 1938 à Amsterdam, est un réalisateur et scénariste néerlandais.

Biographie

D'origine polonaise par son père Gaza L.Weisz (1904-1944) et fils de Sara Drielsma (1904-1979). Il est le père de l'acteur néerlandais Géza Weisz.

Filmographie

  • 1964: Gli eroi di ieri, oggi, domani
  • 1964 : Een zondag op het eiland van de Grande Jatte
  • 1966 : Het Gangstermeisje
  • 1972 : De Inbreker
  • 1973 : Lilly
  • 1975 : Happy Days Are Here Again
  • 1975 : Rooie Sien
  • 1981 : Charlotte
  • 1982 : A Hot Summer Night : co-réalisé avec Shireen Strooker
  • 1987 : Havinck
  • 1989 : Leedvermaak
  • 199…En lire plus sur Wikipedia