Livre
Néerlandais

Stikvallei

Frank Westerman (auteur)
Titre
Stikvallei
Auteur
Frank Westerman
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2013
317 p. : krt.
ISBN
9789023478652 (hardback)

Commentaires

Zevende boek van een van de paradepaardjes van de Nederlandse literaire non-fictie. Westerman onderzocht het ontstaan van verhalen en mythes en koos daarvoor een gebeurtenis in Kameroen in 1986. Door onbekende oorzaak stierf in een nacht al het leven in een vallei. Mensen, dieren en zelfs alle insecten. Was het koolzuurgas van de nabijgelegen vulkaan? Was het de hand van God? Was het een rottend python-ei dat de Afrikanen op de bodem van het meer wisten te liggen? De auteur verzamelde alle verhalen, feiten en fictie en vlocht die samen tot een spannende zoektocht met de suspense van een thriller. Over de tot de verbeelding sprekende ramp, maar vooral over de herkomst van de ingrediënten die het beslag van de mythes vormen. Zoals gewoonlijk betrekt hij ook zichzelf in het verhaal, maar ditmaal staat hij minder hinderlijk op de voorgrond. Het boek is ontvangen met mediabreed jubelende kritieken.

À propos de Frank Westerman

Frank Martin (Frank) Westerman, né le 13 novembre 1964 à Emmen, est un journaliste et écrivain néerlandais.

Biographie

Westerman a grandi à Assen, en tant que fils d'un ingénieur agricole. Il a étudié la technique des cultures tropicales à l'université des sciences agronomiques de Wageningue.
En 1987, à Puno, au Sud du Pérou, il a étudié les méthodes d'irrigation de l'époque pré-colombienne des Aymaras, dans les Andes. C'est à cette époque qu'il écrivit ses premiers reportages journalistiques.
En 1992, Frank Westerman devint correspondant pour le quotidien néerlandais de Volkskrant à Belgrade. En tant que reporter de NRC Handelsblad, il a couvert de nombreux événements d'actualité. Avec son collègue Bart Rijs, il a fait partie des seuls journalistes à avoir réussi à pénétrer à Srebrenica lors du massacre de 1995. Ils y ont écrit l…En lire plus sur Wikipedia