Daisy
Néerlandais
Verslag van een reis naar en beklimming van het Ararat-gebergte in het oosten van Turkije, afgewisseld met jeugdherinneringen van de schrijver en persoonlijke overdenkingen over zijn geloof en de verschillende betekenissen van de berg Ararat.
Titre
Ararat
Auteur
Frank Westerman
Langue
Néerlandais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Durée
10:40
Note
Nederlandse stem

Commentaires

Tijdens een verblijf in 1999 in het naburige Jerevan (Armenië) raakt de auteur in de ban van het alomtegenwoordige silhouet van de berg Ararat. De berg roept bij de auteur geologische en theologische vragen op: is het een vulkaan die nog eens tot uitbarsting zou kunnen komen? Wat bezielt de mensen die zoeken naar resten van de ark van Noach en hoe staat het met zijn eigen geloof? Dit levert een spannend reisverhaal op, waarin beschouwingen over het geloof van zijn kinderjaren (zijn doop als baby en een bijna-verdrinking in een bergbeekje), gesprekken met zijn dochtertje van drie, gesprekken met docenten van de middelbare school en van de de TU in Delft, elkaar afwisselen met de beschrijving van de reis naar de top. Rode draad is de nietigheid van de mens tegenover de natuur. Veelzeggend is misschien dat zowel de geloofsvraag als de top van de Ararat in het verschiet blijven liggen. Het boek bevat drie handige kaartjes en een verantwoording van de literatuur. De vormgeving van de kaft…Lire la suite

À propos de Frank Westerman

Frank Martin (Frank) Westerman, né le 13 novembre 1964 à Emmen, est un journaliste et écrivain néerlandais.

Biographie

Westerman a grandi à Assen, en tant que fils d'un ingénieur agricole. Il a étudié la technique des cultures tropicales à l'université des sciences agronomiques de Wageningue.
En 1987, à Puno, au Sud du Pérou, il a étudié les méthodes d'irrigation de l'époque pré-colombienne des Aymaras, dans les Andes. C'est à cette époque qu'il écrivit ses premiers reportages journalistiques.
En 1992, Frank Westerman devint correspondant pour le quotidien néerlandais de Volkskrant à Belgrade. En tant que reporter de NRC Handelsblad, il a couvert de nombreux événements d'actualité. Avec son collègue Bart Rijs, il a fait partie des seuls journalistes à avoir réussi à pénétrer à Srebrenica lors du massacre de 1995. Ils y ont écrit l…En lire plus sur Wikipedia