In een derderangs pension in Parijs, 'Villa des Roses', zijn de bewoners vlak voor de Eerste Wereldoorlog in uiteenlopende zaken verwikkeld
Titre
Villa des Roses
Directeur
Frank Van Passel
Antécédent bibliographique
Willem Elsschot
Compositeur
Paul M. Van Brugge 1959-
Acteur
Julie Delpy 1969- Shaun Dingwall Frank Vercruyssen Jan Decleir Dora Van der Groen Rifka Lodeizen Halina Reijn
Langue
Français
Éditeur
Lumière, 2009
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2002
Durée
135 min.
Note
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans Bevat bonus film: De geur van regen
EAN
5425019004170

Commentaires

Belgisch, Brits, Nederlands, Luxemburgse coproductie uit 2002 van Frank van Passel, met Julie Delpy, Jan Decleir, Halina Reijn e.a. Gebaseerd op de roman uit 1913 van Willem Elsschot. In een derderangs pension in Parijs zijn de bewoners vlak voor de Eerste Wereldoorlog in uiteenlopende zaken verwikkeld. De komst van een nieuw kamermeisje, Louise, is een leuke afwisseling in de dagelijkse routine van de pensiongasten, een mengeling van would-be bourgeois en uitgebluste avonturiers. Eén voor één proberen de mannelijke bewoners Louise te verleiden. Hans Geurts (Movie2movie,i) geeft 3 (van 5) sterren: 'Visueel fraai uitziende film, die op de inhoud teveel tekort schiet om de volledige twee uur te kunnen boeien. (...) Van Passel heeft een rijk oog voor detail en loopt over van visuele flair. Hiermee weet hij een aantal prachtige shots uit zijn mouw te schudden en originele camerastandpunten tevoorschijn te toveren. Technisch gezien verstaat hij zeker zijn vak (...). Villa des Roses sleepte…Lire la suite

À propos de Frank Van Passel

Frank Van Passel, né le 23 juin 1964, est un réalisateur belge.

Œuvre

En 1995, son film Manneken Pis est remarqué au Festival de Cannes.

En 1997, il réalise la série télévisée Terug naar Oosterdonk.

En 2002 sort Villa des roses avec l'actrice française Julie Delpy, une adaptation académique d'un classique de la littérature flamande de Willem Elsschot.

Il est aussi producteur, entre autres, de la série télévisée Koning van de wereld (2006) et des longs métrages De Laatste Zomer et Love Belongs to Everyone.

Biographie

Frank Van Passel est membre du Conseil d'administration de la Cinémathèque royale de Belgique et donc du Musée du cinéma de Bruxelles.

En lire plus sur Wikipedia