DVD
Néerlandais
Na een begrafenis wordt een man terug geconfronteerd met gebeurtenissen van 40 jaar geleden toen een dorpje in de Antwerpse polder moest wijken voor de havenuitbreiding.
Titre
Terug naar Oosterdonk
Directeur
Frank Van Passel
Compositeur
Wim De Wilde
Langue
Néerlandais
Éditeur
Lumière, 2008
2 dvd-video's + bonus-dvd
Date d'enregistrement
1997
Durée
170, 150 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713053009303
TPF Films

Commentaires

Vlaamse televisieserie uit 1997 van Frank Van Passel, gebaseerd op het boek van Guido Van Meir. Met Dirk Roofthooft, Rik Van Uffelen, Antje De Boeck, Dora Van Der Groen. In de Antwerpse polders lag vlak na de oorlog Oosterdonk, een dorp van boeren en dokwerkers dat moest verdwijnen omdat de haven bleef groeien. Het verzet onder de bevolking was groot. Terug naar Oosterdonk is een herinnering aan een verloren jeugd en het afscheid van het leven in een dorpsgemeenschap. We volgen het leven van de jonge Brecht en zijn dorpsgenoten tegen de achtergrond van een dreigende nieuwe tijd. Een sociaalhistorisch tijdsdocument dat in België veel succes had. Humo zei: 'Terug naar Oosterdonk is "À la recherche du temps perdu", met alle poëzie die zo'n zoektocht naar het onherroepelijk verlorene meebrengt.' Winnaar van de Joseph Plateau Awards (Best Belgian TV Drama). Op disc 3 meer dan drie uur archiefbeelden met o.a. Containers in de Kerkstraat, Is Pietje een leugenaar?, het alternatieve einde van …Lire la suite

À propos de Frank Van Passel

Frank Van Passel, né le 23 juin 1964, est un réalisateur belge.

Œuvre

En 1995, son film Manneken Pis est remarqué au Festival de Cannes.

En 1997, il réalise la série télévisée Terug naar Oosterdonk.

En 2002 sort Villa des roses avec l'actrice française Julie Delpy, une adaptation académique d'un classique de la littérature flamande de Willem Elsschot.

Il est aussi producteur, entre autres, de la série télévisée Koning van de wereld (2006) et des longs métrages De Laatste Zomer et Love Belongs to Everyone.

Biographie

Frank Van Passel est membre du Conseil d'administration de la Cinémathèque royale de Belgique et donc du Musée du cinéma de Bruxelles.

En lire plus sur Wikipedia