Livre
Néerlandais

Het varken van Madonna : draft 9 23/08/2010

Frank Van Passel (scénariste), Marc Didden (scénariste)
Het Varken van Madonna is een wonderlijke komedie van Frank Van Passel waarin handelsvertegenwoordiger Tony op verkoopsmissie gaat naar de Vlaamse Westhoek. Dit boek vertelt niet het verhaal van de film maar geeft wel een unieke kijk op hoe de film tot stand is gekomen. Het boek bevat een verzameling van authentieke brieven van filmcommissies (zowel negatieve als positieve), mails tussen de co-sce
Titre
Het varken van Madonna : draft 9 23/08/2010 / scenario Frank van Passel & Marc Didden ; regie Frank Van Passel
Scénariste
Frank Van Passel Marc Didden
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Luster, 2011
209 p., [34] p. : ill.
ISBN
9789460580857 (paperback)

Commentaires

Het gaat goed met de Vlaamse film, maar ook weer niet. Vlaamse filmmakers moeten niet langer opboksen tegen de vooroordelen van het publiek (het is geen toeval dat de Oscarnominatie van Rundskop in onze contreien voor een hype zorgde), maar worstelen nu vooral met grote (nationale en internationale) concurrentie, wat leidt tot lage toeschouwersaantallen voor enkele nochtans gerenommeerde films.
Producent en regisseur Frank Van Passel (Manneken Pis, Terug naar Oosterdonk) beseft dat een filmmaker de nodige voorzichtigheid aan de dag moet leggen. Daarom is hij ook geen veelfilmer: pas wanneer de drang groot is, neemt hij plaats in de regiestoel. Bij de release was Van Passel er niet gerust in, maar het verdict bleek met 46.502 toeschouwers toch redelijk positief.
Niet slecht voor een wonderlijke fabel (‘binnen de Vlaamse film niet direct het wijdst verspreide genre,’ aldus Van Passel) over handelsvertegenwoordiger Tony, die met zijn gerobotiseerd geilmaken…Lire la suite

À propos de Frank Van Passel

Frank Van Passel, né le 23 juin 1964, est un réalisateur belge.

Œuvre

En 1995, son film Manneken Pis est remarqué au Festival de Cannes.

En 1997, il réalise la série télévisée Terug naar Oosterdonk.

En 2002 sort Villa des roses avec l'actrice française Julie Delpy, une adaptation académique d'un classique de la littérature flamande de Willem Elsschot.

Il est aussi producteur, entre autres, de la série télévisée Koning van de wereld (2006) et des longs métrages De Laatste Zomer et Love Belongs to Everyone.

Biographie

Frank Van Passel est membre du Conseil d'administration de la Cinémathèque royale de Belgique et donc du Musée du cinéma de Bruxelles.

Voir aussi