Livre
Néerlandais

Het wildste boek voor buiten : buitendoeboek voor jongens en meiden

Het wildste boek voor buiten : buitendoeboek voor jongens en meiden

Public cible:
9-11 ans et plus
Buiten spelen saai? Lees dan hoe je badzout van bloemen maakt, een zombie-aanval organiseert in het park of speurt naar dieren. Bevat allerlei ideeën om buiten te doen en natuurweetjes. Met veel kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.
Titre
Het wildste boek voor buiten : buitendoeboek voor jongens en meiden
Auteur
Floortje Zwigtman
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2016
111 p. : ill.
ISBN
9789024573103 (paperback)

Commentaires

De auteur, bekend van fictieboeken voor de jeugd, verleidt lezers om naar buiten te gaan! Talloze ideeën voor activiteiten in de natuur staan in deze aantrekkelijk vormgegeven uitgave met een collageachtige presentatie voor zowel de inhoud als de vormgeving. Bevat behalve veel informatie talloze uitgewerkte ideeën, spelregels, een quiz en nog meer doe-avonturen. Geïllustreerd met veel, ook paginagrote, kleurenfoto’s en getekende illustraties. Thema’s en taal sluiten perfect aan bij de belevingswereld van de doelgroep: wordt een guerillagardener, plant je eigen pizza, zombie-aanval in het park en cosmetica maken kun je zelf! Verder zorgen de rijke afwisseling in kleur en vorm, beschouwend taalgebruik en persoonlijk aangesproken worden, serieusheid en humor én de ondersteunende website (inclusief te downloaden materiaal) voor een uitgave met een veelheid aan prikkels en uitdagingen die niet onderdoet voor die van de digitale wereld… (maar dan in het echt!). Uitgave die tegelijkertijd ui…Lire la suite

Het wildste boek voor buiten

Hou je van natuuruitdagingen? Wou je altijd al eens weten welke dieren verder springen dan hun eigen lengte? Of wat denk je van ‘gamen’ in de natuur met al je vrienden? Voor jongens en meiden die houden van de natuur is dit verfrissende buitendoeboek een voltreffer. Opgemaakt in retrostijl met hippe dieren en levensechte foto’s krijgt de natuurliefhebber overzichtelijke en duidelijke informatie. Originele thema’s zijn ‘plant je eigen pizza’, ‘guerrillagardenen’ en ‘beestachtige monsters’, zoals een Ursul of een Nuuttipukki. In twee quizzen kom je te weten welk beest er in je schuilt en ontdek je of je de wildernis overleeft.Het boek sluit passend af met de uitdaging om een eigen kampvuur te maken. Voor de spannende verhalen aan het kampvuur wordt verwezen naar de website www.hetwildsteboekvoorbuiten.nl met o.a. een kampvuurverhalen-verzinmachine. Deze website is sowieso een bezoekje waard; tal van doe-oefeningen en tabbladen kunnen afgedrukt worden.