DVD
Anglais
Acteur Leonarde DiCaprio bezoekt verschillende plekken in de wereld om de gevolgen van klimaatverandering te tonen. Ook gaat hij de dialoog aan met wetenschappers, activisten en wereldleiders.
Titre
Before the flood
Directeur
Fisher Stevens
Narrateur
Leonardo DiCaprio
Langue
Anglais
Éditeur
Just Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
96 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8711983966048
mooov

Commentaires

Filmmaker Fisher Stevens (Oscarwinnaar met 'The cove', 2009) maakte in opdracht van National Geographic een documentaire over klimaatverandering. Acteur Leonardo DiCaprio reisde drie jaar de wereld rond om de gevolgen van klimaatverandering te zien, zoals overstromingen in Miami en de eilandenrepubliek Kiribati die bedreigd door een rijzende zeespiegel. Ook praat hij met wetenschappers, activisten en politici, onder meer president Obama, Ban Ki-Moon en vertelt wat de burger zelf kan doen. NRC (2-11-'16) schrijft 'DiCaprio maakte een activistische film. Melodrama noch retoriek zijn hem vreemd' en verwijt DiCaprio dat hij 'afziet van de kans om zelf rolmodel te zijn'. Jean-Pierre Geelen (Volkskrant 4-11-'16) ziet een 'optimistische boodschap' in een 'activistische documentaire', die ook voorspelbaar is. Zijn slotwoord: 'iedereen wijst naar elkaar, zowel op individueel als mondiaal niveau, waardoor niemand zich aangesproken hoeft te voelen. Ook niet door een goedbedoelde film (die u natu…Lire la suite

À propos de Fisher Stevens

Fisher Stevens est un acteur, producteur, réalisateur et scénariste américain né le 27 novembre 1963 à Chicago, Illinois (États-Unis).

Filmographie

comme acteur

  • 1968 : On ne vit qu'une fois (One Life to Live) (série télévisée) : rôle inconnu
  • 1983 : Ryan's Hope (série télévisée) : Henry Popkin
  • 1981 : Carnage (The Burning) de Tony Maylam : Woodstock
  • 1983 : Baby It's You : Stage Manager
  • 1984 : The Brother from Another Planet : Card trickster
  • 1984 : Le Kid de la plage (The Flamingo Kid), de Garry Marshall : Hawk Ganz
  • 1985 : Les Aventuriers de la 4e dimension (My Sc…En lire plus sur Wikipedia