Livre
Néerlandais

Hik!

Fiona Rempt (auteur), Jenny Bakker (dessinateur)
Monster Brom heeft de hik en doet alles om ervan af te komen, maar niks helpt. Pas als hij echt schrikt van zijn eigen spiegelbeeld is zijn probleem opgelost.
Sujet
Hikken, Draken
Titre
Hik!
Auteur
Fiona Rempt
Dessinateur
Jenny Bakker
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Goor, 2011
[26] p. : ill.
ISBN
9789047520207 (hardback)

Commentaires

Je zal er maar mee zitten: je hikt en je blijft hikken. Monster Brom zit ermee. Hij wil zijn hik kwijt. Maar hoe? Zijn buik volproppen zodat er geen hik meer bij kan? Baat niet. Zijn kop schudden tot hij duizelig wordt? Helpt niet. Een wanhopige ‘Groooom’ uitstoten? Geen effect. Zelfs de befaamde ik-laat-je-schrikken-truc (zijn vriend wolf bijt hem in de staart en stinkdier laat een vieze scheet) lost zijn probleem niet op. Moegestreden loopt het beest naar de rivier, kijkt in het spiegelende water en schrikt zich rot bij het zien van zijn monsterkop. Weg hik!
Bang hoeven de lezes voor dit monster niet te zijn. Zijn grote ogen, een haast tandeloze bek en een wollig, bol lijf maken het beest tot een knuffelmonster. En eentje met een banaal probleem. Het vetgedrukte woord ‘HIK’ kom je dan ook op elke prent in een verschillende vormgeving tegen en dat suggereert het onophoudelijke hikken van Brom. Voeg er ‘Groom’, een paar ‘Blurp’-geluiden en een ‘fff’ (scheet) bij en je weet meteen…Lire la suite
Brom het monster (qua uiterlijk een vriendelijke uitvoering van de Gruffalo) heeft verschrikkelijk de hik. Hij doet er werkelijk alles aan om er weer vanaf te komen. Hij schudt hard met zijn kop heen en weer, drinkt heel veel water, gaat op zijn kop staan, houdt zijn adem in, maar niets helpt. Ook de andere dieren weten niet meer hoe ze hem moeten helpen. Tot Brom bij het meer terechtkomt waar hij zich een hoedje schrikt. Dan is de hik gelukkig in een klap over; reden voor een feestje! Komisch prentenboek dat zich zonder toevoegingen prima laat voorlezen. De tekst beslaat ongeveer een tiende deel van het boek en is in witte delen van de illustraties gedrukt. Het woordje 'hik' is in diverse lettergroottes en -diktes en soms zelfs op z´n kop gedrukt. Humoristisch zijn de sfeervolle aquarelillustraties die veelal een dubbele pagina beslaan. Deze nodigen uit om uitgebreid te bekijken met jonge kinderen. Op het vierkante omslag is het grote monster te zien, samen met enkele dieren die hem …Lire la suite

Hik!

Brom, het monster, heeft de hik en hij weet niet hoe hij ervan af moet komen. Hij staat op zijn kop, houdt zijn adem in, drinkt sloten water, vraagt zijn vrienden hem te laten schrikken, ... maar niets wil helpen. Hoe Brom van zijn hik verlost raakt, verklap ik lekker niet, want dat lezen jullie in dit fantastische prentenboek.
De tekeningen van de hand van Jenny Bakker zijn geweldig! Er zit zoveel humor in de illustraties dat de mondhoeken van zelfs een doorwinterde zuurpruim automatisch omhoog krullen. De tekst en de tekeningen sluiten perfect op elkaar aan. Het resultaat hiervan is een hilarisch prentenboek.
Maar als ik eerlijk ben, was het in eerste instantie de titel (en natuurlijk ook de kaft) die me naar het boek deed grijpen. HIK! Kort en krachtig. Curieuzeneuzen voelen onmiddellijk kriebels.
Kortom, dit boek is een echte aanrader en zou perfect onder de kerstboom passen.